Het laatste formule 1 nieuws

Mattia Binotto juicht voor Max Verstappen, maar denkt dat Lewis Hamilton kampioen wordt

Mattia Binotto juicht voor Max Verstappen, maar denkt dat Lewis Hamilton kampioen wordt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de eerste helft van het Formule 1-seizoen werden de overwinningen vooral verdeeld tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . De Red Bull-coureur leek op weg naar een stabiele voorsprong in het kampioenschap, maar crashes in de laatste twee races brachten de Brit naar de koppositie. Het team van Ferrari kan zich niet mengen in de strijd voorin en vecht vooral tegen McLaren en in mindere mate Alpine en Aston Martin. Ferrari-teambaas Mattia Binotto kijkt vooral naar zijn eigen team, maar zegt in een interview met Autosport ook te genieten van de strijd tussen Verstappen en Hamilton. “Het zijn twee buitengewoon getalenteerde coureurs. De één heeft alles al bewezen en de ander laat een ongelofelijke snelheid zien. Als ik er geld op zou moeten zetten, zou ik zeggen dat Lewis kampioen wordt, omdat ik denk dat Mercedes uiteindelijk de beste auto heeft. Ze hebben het beiden in zich om kampioen te worden, maar Mercedes is als regerend kampioen het te kloppen team.”

Dat neemt niet weg dat Binotto alleen maar op de hand van Hamilton is. “Ik hoop dat Verstappen de strijd tot het einde van het jaar vol kan houden. Dat betekent een open kampioenschap en dat is goed voor de sport. Ik juich altijd voor Ferrari natuurlijk, maar dit jaar ook voor Max. Het is mooi als coureurs van verschillende teams om de titel strijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mattia Binotto juicht voor Max Verstappen, maar denkt dat Lewis Hamilton kampioen wordt