Het laatste formule 1 nieuws

Mattia Binotto prijst teamgeest Ferrari: "Charles twijfelde niet om Carlos voorbij te laten"

Mattia Binotto prijst teamgeest Ferrari: “Charles twijfelde niet om Carlos voorbij te laten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk wisselden teamgenoten Charles Leclerc en Carlos Sainz van positie. De Monegask zat vast achter Daniel Ricciardo, terwijl de Spanjaard versere banden had. Voor Ricciardo reed Sergio Perez die nog een tijdstraf van 10 seconden moest ondergaan. Dat verschil liep in de slotfase op tot bijna 10 seconden, maar op dat moment ging Sainz voorbij aan Ricciardo, waardoor Sainz niet als zevende eindigde, maar als vijfde. Voor Leclerc zat er niet meer in dan P8. Ferrari-teambaas Mattia Binotto was na afloop vol lof over Leclerc die er niet om maalde om Sainz in de 65e ronde voor te laten. “Voor mij was dat het hoogtepunt van de race”, aldus de Italiaan op de website van de Formule 1. “De teamgeest is erg goed en Charles twijfelde niet om Carlos voor te laten. Op deze manier konden we het beste resultaat behalen en dit is de manier om vooruitgang te boeken. Charles gaf zijn positie direct op. Hij weet ook hoe belangrijk dit voor het team is.”

Leclerc had volgens Binotto zeker een beter resultaat kunnen behalen, maar de dubbele clash met Perez had een nadelig effect voor de banden. “Charles had een beter resultaat verdiend, maar hij kwam twee keer Perez tegen. Dat hoort ook bij racen. Ik denk dat de stewards het goed hebben gezien. Beide acties zijn bestraft met een tijdstraf. Zonder deze incidenten had Charles zeker beter gescoord dan P8.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mattia Binotto prijst teamgeest Ferrari: “Charles twijfelde niet om Carlos voorbij te laten”