Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen als een duvel uit een doosje buitenom: "Zo laat mogelijk te remmen"

Max Verstappen als een duvel uit een doosje buitenom: “Zo laat mogelijk te remmen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft voor de derde keer in zijn carrière de Grand Prix van Mexico op zijn naam geschreven. Bij de start kwam de autocoureur van Red bull Racing uitstekend weg vanaf de derde plek op de grid en hij ging bij de eerste bocht, door extreem laat te remmen, buitenom voorbij aan de beide Mercedessen om zo de leiding voor zich op te eisen. Vanaf daar bouwde Verstappen zijn voorsprong op achtervolger Hamilton gestaag uit en reed hij onbedreigd naar zijn negende overwinning van het seizoen. Hamilton eindigde als tweede waardoor Max zijn voorsprong in het kampioenschap uitbouwde tot negentien punten. Sergio Perez finishte voor zijn thuispubliek als derde. “Het was een topwedstrijd hier in Mexico. Om ‘Checo’ als teamgenoot te hebben en dan in Mexico te rijden, is geweldig, maar ook daarvoor al waren de fans altijd super. Ze houden van de Formule 1, dus het is echt mooi om hier te zijn”, zei Verstappen na afloop van de race, waar Max lovende woorden had voor het uitzinnige publiek in Mexico.

Verstappen licht vervolgens zijn bliksemstart toe: “De start zelf was oké, maar daarna had ik een goede slipstream. We gingen met zijn drieën naast elkaar op de eerste bocht af en het ging erom zo laat mogelijk te remmen. Ik hield mijn auto op de baan en ging van de derde naar de eerste plek. Dat was bepalend voor mijn race en daarna kon ik op mijzelf gaan focussen. De auto was ongelofelijk snel, dus ik kon mijn eigen ding doen. Het was best een recht-toe-recht-aan race, dus dat was mooi.”

De teleurstellende kwalificatie is na de race dan ook snel vergeten: “De kwalificatie was jammer natuurlijk, maar we kregen het niet voor elkaar met de banden en dat is op dit circuit altijd cruciaal. Ik had er echter veel vertrouwen in dat het weer goed zou gaan, alleen je moet er wel voorbij komen. Als je achter andere auto’s zit wordt alles aan de auto te warm, dus het was cruciaal om de Mercedessen meteen te pakken.”

Ondanks dat Max zijn voorsprong in het kampioenschap verder heeft uitgebouwd, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen als een duvel uit een doosje buitenom: “Zo laat mogelijk te remmen”