Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen blij voor Alex Albon: "Iedereen weet dat Alex de snelheid heeft"

Max Verstappen blij voor Alex Albon: “Iedereen weet dat Alex de snelheid heeft”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De stoelendans in de Formule 1 kwam de afgelopen 1,5 week aardig op gang. Valtteri Bottas volgt zijn landgenoot Kimi Raikkonen op bij Alfa Romeo, George Russell maakt zijn gewilde stap naar topteam Mercedes en het vrijgekomen stoeltje bij Williams is voor Alex Albon. De Britse-Thai was vorig jaar nog teamgenoot van Max Verstappen en de Nederlander is blij voor Albon dat hij zijn comeback in de Formule 1 kan maken. “Alex is mijn teamgenoot en een geweldige kerel, hij werkt hard en verdient een stoeltje in de Formule 1”, aldus Verstappen op de officiële website van de Formule 1. “Hij heeft veel talent, zal zich terugvechten en zal goede resultaten laten zien.”

Albon bleef in zijn tijd bij Red Bull ver achter bij Verstappen, maar dat zegt volgens de Limburger niet alles. “Alex weet dat hij de snelheid heeft. Iedereen weet dat hij snel is. Dat heeft hij in de kart al laten zien en daarna ook in de autosport. Bij Williams komt hij in een omgeving waar er minder druk op staat. Dat is de goede plaats voor een comeback en ik weet zeker dat Alex het goed gaat doen. Natuurlijk moet hij eerst wennen aan de auto, maar dat moeten we allemaal door de nieuwe reglementen.”

Dit jaar is Albon reservecoureur bij Red Bull en daar heeft Verstappen veel aan. “We praten veel over de auto. Als Alex in de simulator heeft gezeten, vertelt hij zijn bevindingen. Als we op vrijdag twijfelen, vragen we Alex om de verschillende opties. Hij kent de auto heel goed. Natuurlijk is de auto wat anders dan die van vorig jaar, maar de basis blijft gelijk. Hij heeft dit jaar al veel geholpen met zijn werk in de simulator.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen blij voor Alex Albon: “Iedereen weet dat Alex de snelheid heeft”