Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen derde in kwalificatie, maar daagt Mercedes uit

Max Verstappen derde in kwalificatie, maar daagt Mercedes uit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen staat zondag bij de Grand Prix van Eifel op de tweede startrij. De Nederlander kwalificeerde zich zaterdag als derde, achter Valtteri Bottas (1e) en Lewis Hamilton (2e). Even leek hij nog aanspraak te maken op pole position, maar in het slotstuk bleken de Mercedessen toch weer iets sneller. Verstappen liet in Q1 de snelste tijd noteren, een kunststukje dat hij net niet herhaalde in Q2. Toen was alleen Hamilton sneller. Sebastian Vettel haalde de beslissende kwalificatiesessie niet.

Het spande erom tijdens Q3. In de eerste schift was het Verstappen die de snelste tijd in handen had, net voor Bottas en Hamilton. Na een korte break gingen de coureurs weer de baan op voor hun tweede run. Toen was het de Fin die er met pole vandoor ging, net voor zijn Britse ploeggenoot. Verstappen moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. „Ik had niet genoeg grip in Q3”. liet hij nog weten over de boordradio.

Het tekort aan grip kaartte Verstappen direct na afloop van de kwalificatie nogmaals aan. De Nederlander was dicht bij pole position, maar greep net mis. „Ik ben een beetje teleurgesteld”, zegt hij. „Ik ben ook wel weer tevreden, maar we hadden er dichterbij willen zitten. Morgen wordt een interessante race. Dan is het nog kouder dan vandaag”, blikt Verstappen vooruit op de Grand Prix van zondag. „Het is een leuke baan en ik kijk uit naar de race van zondag.”

Opvallend tijdens de kwalificatie was dat niet Lance Stroll, maar Nico Hülkenberg het circuit op reed namens Racing Point. De Canadees was niet fit genoeg en moest worden vervangen. Uit het niets moest Hülkenberg dus de auto instappen. Het was dan ook niet gek dat het nog wat onwennig oogde bij de Duitser, die na Q1 meteen zijn bolide in de garage kon parkeren. Hülkenberg neemt overigens ook de honneurs waar voor de race van zondag.

Vrije trainingen en programma

Twee van de drie vrije trainingen in Duitsland werden geschrapt wegens dichte mist die boven het circuit hing. De medische helikopter kon daardoor niet opstijgen en, in het geval van nood, dus niet richting het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen derde in kwalificatie, maar daagt Mercedes uit