Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen en Ayrton Senna blijven moeilijk te vergelijken

Max Verstappen en Ayrton Senna blijven moeilijk te vergelijken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule1 Zeker als Max Verstappen de Grote Prijs van Brazilië rijdt, ligt de vergelijking met oud-wereldkampioen Ayrton Senna op de loer.

„Senna bemoeide zich graag met de wereld om hem heen.” Max Verstappen droeg dit weekend een speciale helm: „Een artistiek eerbetoon aan de passie voor Formule 1 in Brazilië.” Het was veel meer dan een vlaag van herkenning, van verwondering ook, op de dertiende november vijf jaar geleden, in het Autódromo José Carlos Pace. De dag dat Max Verstappen, als laattiener, in de Braziliaanse regen in vijftien ronden van plek achttien naar plek drie in het veld reed. De Zuid-Amerikaanse harten veroverd, die voor even net zo hard leken te kloppen als bij het zien van een race van hun volksheld Ayrton Senna. Het is die zondag in 2016 dat de vergelijking tussen beide coureurs vorm krijgt, een die in de jaren daarna nog vaak zal terugkeren.

Deze zondag, vijf jaar en een dag later, laten de Brazilianen zien dat ze fan zijn van Verstappen. Het bezoek van de Nederlander aan zijn schoonfamilie eerder in de week – sinds eind vorig jaar is de dochter van de Braziliaanse oud-coureur Nelson Piquet zijn vriendin – werd landelijk nieuws. Het gejoel op de tribunes ongetwijfeld nog net iets harder als Verstappen niet met zijn normale helm aan de start van de Grote Prijs van Brazilië verschijnt, maar met een speciaal exemplaar. „Een artistiek eerbetoon aan de passie voor Formule 1 in Brazilië”, zei Verstappen. Het brengt de tijd van Ayrton Senna, die in 1994 om het leven kwam op het circuit van Imola, even terug. Record

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner twijfelde vorige week na de Grote Prijs van Mexico-Stad niet om de aandacht te vestigen op de parallel tussen Verstappen en Senna. Met de overwinning in Mexico pakte de Nederlander vorige week het recordaantal GP-overwinningen in één jaar met een Honda-motor van de Braziliaan af. Niet eerder lukte het een coureur om negen grands prix in een jaar te winnen met een dergelijke motor.

Records of niet, van een vergelijking met Senna wil Verstappen zijn hele racecarrière eigenlijk al niets weten. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen en Ayrton Senna blijven moeilijk te vergelijken