Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen: "Enorm lastig om 78 rondjes lang 100 procent je concentratie vast te houden, maar..."

Max Verstappen: “Enorm lastig om 78 rondjes lang 100 procent je concentratie vast te houden, maar…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft goede zaken gedaan in Monte Carlo. Hij won op dominante wijze de Grand Prix van Monaco. De Nederlander, woonachtig in Monaco, mocht vanaf de eerste plek vertrekken nadat Charles Leclerc, die zich op pole positie had gekwalificeerd, niet kon starten. Zijn Ferrari had een probleem, ondanks de reparatie na zijn crash in de kwalificatie. Bij de start behield Verstappen de leiding en vervolgens kwam de overwinning geen moment in gevaar voor de Red Bull Racing-coureur. Verstappen pakte zijn eerste zege in Monaco met een voorsprong van negen seconden op Carlos Sainz, die tweede werd. Lando Norris completeerde het podium. Doordat Hamilton slechts als zevende finishte, gaat Max tevens voor het eerst in zijn carrière aan de leiding van het Formule 1-kampioenschap. Zo maakte Verstappen een langgekoesterde droom waar: het winnen van de GP van Monaco! “Het is natuurlijk heel speciaal om hier te winnen. Het is tevens mijn eerste keer op het podium hier”, verklaarde een dolblije Verstappen na afloop van de race. “Het was een geweldige race. Het is enorm lastig om 78 rondjes lang 100 procent je concentratie vast te houden, maar het is erg cool. Je wil deze Grand Prix altijd winnen, al sinds ik klein ben. Om nu ook nog aan de leiding te gaan in het kampioenschap is een mooie bonus.”

Verstappen maakte zich na de start weinig zorgen meer: “Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik onder druk stond. Het draaide allemaal om het sparen van de banden en om het kiezen van een goed moment om de pitstop te maken. De anderen stopten wat eerder, dus dat maakte het wat makkelijker voor mij, maar ik had het allemaal onder controle.”

De monteurs van Red Bull Racing voerden een razendsnelle pitstop uit van 2,0 seconden. Volgens Max is de overwinning dan ook een mooie beloning voor zijn teamleden: “Ze waren een beetje nerveus voor de wedstrijd. Ik heb tegen ze gezegd: ‘Rustig aan, je weet dat je goed bent. Ik weet wat ik moet doen in de auto en jullie weten wat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen: “Enorm lastig om 78 rondjes lang 100 procent je concentratie vast te houden, maar…”