Het laatste formule 1 nieuws

'Max Verstappen gaat het maken dit jaar'

‘Max Verstappen gaat het maken dit jaar’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Jan Lammers denkt dat Max Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt in de Formule 1. De sportief directeur van de Dutch Grand Prix op Zandvoort is niet de enige. Ook voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde acht die kans heel groot.

Van der Garde ziet Verstappen zondag ook meteen winnen in de openingsrace in Bahrein.

Vlekkeloze testdagen
De vrijwel vlekkeloze testdagen die Max Verstappen in Bahrein aflegde in zijn nieuwe Red Bull hebben de twee kenners gesterkt in hun stellige overtuiging. “Max staat er veel beter voor dan andere jaren, waarin Red Bull aan het begin van het seizoen altijd wat tekort kwam en pas tegen het einde van het jaar een goede auto had. Red Bull heeft goed opgelet en de regelwijzigingen voor de auto heel goed doorgevoerd. Ik lees het overal, spreek ook coureurs en die zeggen allemaal: Max gaat het maken dit jaar”, aldus Van der Garde.

Lammers beaamt die lezing. “Er waren niet veel veranderingen in de regels, maar die zijn wel de kant opgevallen van Red Bull. Ze hebben de zaken goed voor elkaar. Andere jaren was Mercedes op alle fronten beter en moest Red Bull op bepaalde punten toegeven, maar dit jaar lijkt het omgekeerd. Ook Honda heeft dat kleine stapje vooruit gemaakt in de motor. De auto lijkt mooi in balans en mijn intuïtie zegt dat dit het jaar wordt van Max.”

Spannend seizoen
Het wordt een spannend seizoen, verwacht Van der Garde. “Een tweestrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Zij zijn de beste coureurs. Sergio Pérez is de nieuwe teamgenoot van Verstappen en hij kan hard rijden, maar Max is beter. Zoals Hamilton beter is dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas.”

Lammers schat Verstappen zelfs hoger in dan Hamilton, de Brit die de afgelopen jaren de Formule 1 domineerde en vorig seizoen voor de zevende keer de wereldtitel veroverde. “Aan de kwaliteiten van Max hoeft niemand te twijfelen. Dat zou hetzelfde zijn als twijfelen aan de voetbalkwaliteiten van Messi. Max is de beste racer, van buitencategorie.”

Ervaren teamgenoot
De Limburger gaat ook profijt hebben van de ervaren […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Max Verstappen gaat het maken dit jaar’