Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen gelaten na F1-race: Mercedes is te snel

Max Verstappen gelaten na F1-race: Mercedes is te snel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een veelzeggende blik achterom richting de Mercedes van racewinnaar Lewis Hamilton, toen Max Verstappen onderweg naar de verplichte weging na de race langs de zwarte auto liep. Alsof hij poogde te ontdekken wat zijn bolide miste, en wat die van Hamilton wel had. Verstappen draaide er zondag namelijk niet omheen: ‘We zijn gewoon te langzaam’. Teleurgesteld of niet, de derde plaatst moet worden gevierd. Zo is het protocol. En dus laat Max Verstappen hij de champagne knallen. Met een derde plek in de tweede grand prix in Oostenrijk binnen een week revancheerde Verstappen zich enigszins voor de dramastart van zijn seizoen, toen hij na een kwartier racen uitviel door technisch euvel. De conclusie na de eerste races is alleen glashelder: wederom zijn de Mercedessen aan het begin van een nieuw jaar een klasse apart en dat is slecht nieuws voor Verstappens titelaspiraties.

Een week geleden was het nog chaos op de Red Bull Ring, met liefst negen uitvallers en daardoor een race vol onderbrekingen. Zondag was het een stuk rustiger op hetzelfde asfalt. Enkel de Ferrari’s zorgden voor spektakel door elkaar in de eerste ronde eraf te rijden. In de overige zeventig ronden hielden de coureurs hun auto’s op de baan.

De wedstrijd gaf zo een heldere blik op de pikorde in het nog jonge seizoen, waarin de Mercedessen dus fier bovenaan staan. Het lukte Verstappen, die startte vanaf de tweede plek, een halve race om het tempo van Hamilton bij te houden. Maar na de eerste pitstops reed de zesvoudig wereldkampioen van hem weg en kwam de andere Mercedes-rijder, Valtteri Bottas, ronde na ronde dichterbij.

Verstappen hield in het slot Bottas met een knappe verdedigingsactie nog even achter zich, maar moest uiteindelijk zijn positie opgeven. Het minigevecht was ook het enige moment van de race waarvan hij echt had genoten. ‘Tot dan was het voor mij een hele saaie wedstrijd’, zei Verstappen voor de camera van de Formule 1. ‘Ik heb alles geprobeerd, maar we zijn gewoon wat te langzaam’, concludeerde hij gelaten. ‘De derde plek is nu het maximale. Daar ben ik niet blij mee, want ik wil […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen gelaten na F1-race: Mercedes is te snel