Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen gelooft niet in 'mank' Mercedes-team

Max Verstappen gelooft niet in ‘mank’ Mercedes-team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone 24 februari 2021. De Red Bull-coureur wierp zijn licht op de stand van zaken bij het Formule 1 -team van Mercedes . Toen hem tijdens een gesprek in Ziggo TV-programma Formule 1 Café gevraagd wordt hoe hij zijn kansen voor het aanstaande seizoen ziet, reageerde Verstappen gelaten. “Als je zo dominant bent geweest en de afgelopen zeven jaar zo’n dominante auto als Mercedes hebt gehad, dan zit je nog steeds goed, ook al je de slechtste vloer hebt”, zei Verstappen.

“We konden aan de data zien wat Mercedes deed. Ze reden eerst een ronde met minder vermogen, daarna twee ronden waarin ze het rustig aan deden. De volgende ronde wonnen ze een halve seconden, door alleen meer vermogen te gebruiken. Ze zijn nog steeds snel, daar bestaat geen twijfel over”, aldus de Nederlander.

“Ik hoop dat we dit jaar competitief zijn, maar we hebben niet alles zelf in de hand. Het is ons doel om altijd en overal snel te zijn. Ik denk dat Mercedes en wij dicht bij elkaar zullen zitten. We zien het over een week wel in Q3 welke auto het snelste is”, sluit Verstappen af. Het zou dom zijn om hen en hun vermogen om terug te slaan te onderschatten, aldus Christian Horner . Ook Christian Horner laat zich geen poets bakken de matige wintertest van de grootste concurrent van Red Bull Racing . “Het zou dom zijn om hen en hun vermogen om terug te slaan te onderschatten. Dat zagen we een paar jaar geleden ook al, toen ze een matige wintertest meemaakten en er vervolgens in Australië met een 1-2tje vandoor gingen”, zei de Britse teambaas tegenover Sky Sports F1 .

“Er ligt een lang seizoen met 23 races op ons te wachten. Voor ons is het belangrijk om een goede start te maken. Ondanks dat het er hobbelig uitzag bij Mercedes, blijven zij een hooggekwalificeerd team”, aldus Horner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen gelooft niet in ‘mank’ Mercedes-team