Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen heeft geen tips nodig van schoonvader Nelson Piquet: "Ik maak mijn eigen keuzes"

Max Verstappen heeft geen tips nodig van schoonvader Nelson Piquet: “Ik maak mijn eigen keuzes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is met zijn zeven jaar in de Formule 1 een ervaren coureur en hij heeft de tips van vader Jos Verstappen niet meer nodig. Nu de Red Bull-coureur een relatie heeft met Kelly Piquet heeft hij ook een band met een andere voormalig F1-coureur. Schoonvader Nelson Piquet is immers drievoudig wereldkampioen in 1981, 1983 en 1987. Toch heeft Verstappen nog geen tips van de Braziliaan nodig gehad. Max wordt sinds het begin van zijn carrière bijgestaan door vader Jos Verstappen , maar vanaf 2015 is het heel snel gegaan. “Zonder hem was ik nooit in de Formule 1 gekomen”, beseft Max in een uitzending van het Oostenrijkse Servus TV. “We hebben alles samen gedaan. Ik spreek hem nog steeds iedere dag. Mijn vader geeft me geen tips over Formule 1 meer, maar ik kan met hem alles bespreken. Dat is voor mij heel belangrijk.” Bij Red Bull heeft Verstappen een tweede vader in de persoon van Helmut Marko. “Hij heeft me de kans gegeven bij Toro Rosso en later ook bij Red Bull. Ik heb veel respect voor Helmut en ook voor de rest van het team. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik onderdeel van dit team ben.”

Verstappen voert momenteel de WK-ranglijst aan en heeft van buiten het team weinig tips meer nodig. Ook niet van schoonvader Nelson Piquet. “Hij is natuurlijk wel een legende in de geschiedenis van de Formule 1, maar het is mijn eigen carrière. Ik maak mijn eigen keuzes en vergelijk mezelf nooit met andere coureurs. Die aanpak is me altijd goed bevallen en ligt me ook veel beter.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen heeft geen tips nodig van schoonvader Nelson Piquet: “Ik maak mijn eigen keuzes”