Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen: "Het Circuit of the Americas is op een moeras gebouwd en is erg hobbelig"

Max Verstappen: “Het Circuit of the Americas is op een moeras gebouwd en is erg hobbelig”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aanstaand weekend zal de strijd in het wereldkampioenschap Formule 1 wederom losbranden tussen de rivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton . De Nederlandse Red Bull coureur gaat aan de leiding van het klassement met een voorsprong van zes punten op de Britse Mercedes-coureur. Het Circuit of the Americas, waar de Grand Prix van Amerika zal worden verreden, is voor Verstappen een terrein waar hij goede herinneringen aan heeft. In een vraaggesprek op Verstappen.nl kijkt hij er wel naar uit om terug te keren naar het circuit in Austin. “Het is mooi om weer in Amerika te zijn”, zegt Max Verstappen. “We zijn altijd competitief geweest in de VS en we hebben er goede resultaten behaald, dus het gaat erom dat nu om te zetten in een overwinning. We gaan nu naar elk circuit, wetende dat we nu tenminste kunnen strijden voor een podium, maar ook voor een overwinning. En dat is anders dan in voorgaande jaren. We zijn gefocust om ons best te doen en proberen altijd de race te winnen en dat zal in Austin weer niet anders zijn. Het wordt dit weekend weer een spannende strijd en daar kijk ik naar uit.”

De Turkse Grand Prix was een sterk resultaat voor Red Bull Racing, met een dubbel podium. Welk team denk je dat het momentum heeft komend weekend? Max: “Ik geloof niet echt in wisselingen van momentum. We moeten altijd elk aspect van het weekend juist hebben om onze prestaties te optimaliseren. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden en als we dat doen, kunnen we als team niet meer geven. We hebben een zeer competitieve auto, maar je moet het met hem opnemen tegen Mercedes en dan blijft dat altijd het grote vraagteken bij elke race dit seizoen. Hopelijk kunnen we dit weekend met ze vechten en de leiding in het kampioenschap behouden. Elke week zijn er nieuwe uitdagingen te overwinnen en deze wedstrijd zal dat weer niet anders zijn. Er kunnen veel dingen gebeuren in een race, dus we zullen ons op onszelf en niemand anders concentreren.”

Wat maakt Circuit of the Americas (COTA) zo’n geweldig circuit? […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen: “Het Circuit of the Americas is op een moeras gebouwd en is erg hobbelig”