Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen: "Ik was in het begin geen voorstander van de halo, maar het heeft wel iemands leven gered"

Max Verstappen: “Ik was in het begin geen voorstander van de halo, maar het heeft wel iemands leven gered”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is tweede geworden in de Grand Prix van Bahrein. De race werd bij de start opgeschrikt door een angstaanjagend ongeluk van Romain Grosjean. De Fransman vloog snoeihard de vangrails in waarbij zijn auto in tweeën brak en in brand vloog. Wonder boven wonder kon Grosjean het wrak op eigen kracht verlaten met slechts enkele brandwonden. Nadat de race werd herstart, kon Verstappen geen bedreiging vormen voor Lewis Hamilton, waardoor de tweede plek zijn deel was. Hamilton pakte zijn elfde overwinning van het seizoen terwijl Sergio Perez, rijdend op P3, met nog drie ronden te gaan zijn rokende auto stil moest zetten. Hierdoor kon Alexander Albon de derde plek overnemen om er een dubbel podium voor Aston Martin Red Bull Racing van te maken. Verstappen blikte allereerst terug op het ongeluk van Grosjean: “Het was eng. We zagen een rode vlag en veel vuur en het zag er niet goed uit. Gelukkig is hij naar omstandigheden oké en hopelijk zal hij snel herstellen. Hij heeft echt geluk gehad en dan zie je wel dat Formule 1-auto’s echt sterk zijn. Ik was in het begin geen voorstander van de halo, maar vandaag heeft het wel iemand zijn leven gered.”

Dan kwam zijn eigen wedstrijd aan bod. “Ik ben blij met P2. Het is een goed resultaat. We kwamen wel wat tekort. Ik probeerde in de buurt te blijven van Hamilton maar ze hadden altijd een antwoord. Daarnaast waren we zelf niet agressief genoeg met de strategie en we hadden een langzame pitstop. Het is wat het is en de tweede plek is niet slecht.”

Op de vraag of Max volgende week denkt meer kans te maken als er op een andere configuratie van het circuit van Bahrein wordt gereden, antwoordt de Nederlander: “Normaal gesproken niet, met de lange rechte stukken. De auto lijkt het in ieder geval goed te doen hier. Hopelijk hebben we iets meer snelheid in de bochten en dan zullen we het gaan zien.” Onder het kunstlicht gaat de Grand Prix van Bahrein van start. Max komt goed weg vanaf zijn derde startplek en schuift op naar P2 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen: “Ik was in het begin geen voorstander van de halo, maar het heeft wel iemands leven gered”