Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen is de koning van Zandvoort met winst in de Dutch GP

Max Verstappen is de koning van Zandvoort met winst in de Dutch GP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Dutch Grand Prix is op meesterlijke wijze gewonnen door Max Verstappen . De Nederlander won in een tactisch ijzersterke race op het CM.com Circuit Zandvoort de historische Grand Prix voor zijn rivaal Lewis Hamilton die de hele race niets anders kon doen dan Verstappen volgen. Max Verstappen kwam als een raket uit de startblokken en behield de leiding bij het ingaan van de Tarzanbocht ten opzichte van kampioenschapsleider Lewis Hamilton. Aan het einde van de openingsronde had Verstappen zijn voorsprong op de Mercedes van Lewis Hamilton zelfs al weten uit te bouwen tot bijna twee seconden. Elke keer dat Verstappen voorbij kwam ging het uitzinnige oranje publiek uit zijn dak .

Na tien ronden leidde Verstappen nog steeds het veld met een voorsprong van drie seconden op Hamilton. Het gat tussen het tweetal schommelde ook in de ronden hierna rond de drie tellen. Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Charles Leclerc en Carlos Sainz vormden hierachter de voorlopige top zes.

Aan het einde van de twintigste ronde dook Hamilton als eerste uit de top drie naar binnen. De Brit wisselde naar de mediums, maar de pitstop verliep niet geheel vlekkeloos, waardoor hij wat tijd verloor. Een ronde later was het de beurt aan Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur kwam op de tweede plek het circuit op, maar zag zijn voorsprong op Lewis Hamilton slinken tot een kleine twee seconden.

Valtteri Bottas reed door en leek voor een éénstopper te gaan, maar het tempo van de Fin kelderde flink naarmate de ronden verstrijken. Max kon hierdoor het gat snel dichten en bevond zich binnen korte tijd op schootsafstand van de zwartgekleurde Mercedes. Aan het einde van de dertigste ronde zat Verstappen er dicht genoeg achter en wist hij op het rechte stuk middels DRS aan de Finse coureur voorbij te gaan. Bottas maakte het zijn teamgenoot Lewis Hamilton minder lastig en liet de aanstormende Brit eenvoudig passeren.

Toen de negenendertigste ronde erop zat, dook Hamilton naar binnen voor zijn tweede en laatste pitstop. De zevenvoudig wereldkampioen wisselde wederom naar de mediums, al was het ditmaal een gebruikt setje. Red Bull reageerde gelijk door Max […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen is de koning van Zandvoort met winst in de Dutch GP