Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen is zijn vader Jos Verstappen dankbaar: "Toen ik klein was... werkte hij ook aan.."

Max Verstappen is zijn vader Jos Verstappen dankbaar: “Toen ik klein was… werkte hij ook aan..”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het lijkt erop dat Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, volgend jaar in de Formule 1 debuteert. Als er één huidige F1-coureur is die weet hoe het is om een vader te hebben die ook in de koningsklasse van de autosport reed, dan is het Max Verstappen wel. Max is zijn vader Jos Verstappen erg dankbaar! Verder… Hoe kijkt de Nederlander tegen de jonge Duitser aan? “Wanneer Mick wisselt naar de Formule 1, begint alles opnieuw”, aldus Verstappen tegen Focus online. “Formule 1 is natuurlijk een heel andere kwestie, maar Mick heeft het talent. Ik denk van zijn vader. Natuurlijk, zorgt Ferrari ook nauwgezet voor Mick en dat gaan we zien aan wat er in de komende jaren gaat gebeuren. Het is natuurlijk lastig om een coureur met Michael Schumacher te vergelijken. Hij won zoveel. Dat is waarom ik denk dat Mick niet noodzakelijk met zijn vader vergeleken moet worden. Natuurlijk is hij zijn zoon, maar uiteindelijk is hij ook Mick. Hij moet zijn eigen karakter hebben en dat heeft hij ook. Maar zoals ik zei, hij heeft het talent en Mick’s inhaalacties zijn behoorlijk goed.”

Max Verstappen heeft met Jos Verstappen ook een vader die in de Formule 1 gereden heeft . De Red Bull-coureur vertelt ook welke invloed dat op hem heeft. “Ik leerde veel van mijn vader, maar ik ben een onafhankelijke coureur”, zegt Verstappen. “Hij heeft me veel geholpen en me ondersteund vanaf het allereerste begin. Toen ik klein was, werkte hij ook aan mijn motoren met de karts, hij was mijn monteur en we reden samen naar Italië. Als ik hem moet bedanken, dan is dat voor alles!” Formule 1, de auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal! Wil je nog meer genieten van heerlijke actie van de

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen is zijn vader Jos Verstappen dankbaar: “Toen ik klein was… werkte hij ook aan..”