Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen licht probleem toe: "Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan..."

Max Verstappen licht probleem toe: “Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is in Bahrein tweede geworden in een zinderende openingsrace van het Formule 1-seizoen. Verstappen, die vanaf pole positie startte, wist in het eerste gedeelte van de race de leiding te behouden. Doordat Hamilton op een andere strategie zat dan de Nederlander, kwam de Brit vervolgens aan de leiding te liggen. Op het einde van de race liep Max op versere banden zienderogen in op Hamilton. Ondanks dat de Red Bull Racing coureur met nog drie ronden te gaan Hamilton voorbij ging, moest hij de leiding weer teruggeven aan de Mercedes-coureur, omdat hij buiten de tracklimits was gegaan bij zijn inhaalactie. Hij kon vervolgens geen succesvolle aanval meer plaatsen en moest genoegen nemen met de tweede plek aan de finish vlak achter winnaar Hamilton. Valtteri Bottas completeerde het podium. “Het is natuurlijk jammer, maar je moet ook het positieve eruit halen. We kunnen het gevecht met Mercedes aan gaan en het is dus goed om het jaar zo te starten”, verklaarde Verstappen na afloop van de race. Al vroeg in de race liet Max over de boordradio weten problemen te ervaren met zijn differentieel. De Red Bull Racing-coureur licht het probleem toe: ”Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan de andere. Het ging iets beter nadat we wat aan hadden gepast, maar ik denk niet dat we het helemaal op hebben kunnen lossen tijdens de race in de langzame bochten. Het is natuurlijk niet wal je wil, dus daar moeten we naar gaan kijken. Uiteindelijk hebben we de race gewoon kunnen finishen en hebben we goede punten gescoord.”

Verstappen had een andere strategie dan Hamilton en hij kwam na zijn stops telkens achter de Brit te liggen. Verstappen zegt hierover: “Je kunt hier lastig inhalen en dat is wel gebleken. Normaal gesproken moet je altijd ervoor zorgen je positie op de baan te behouden, maar wij konden alleen maar deze strategie uitvoeren en bij Mercedes hadden ze meer keuze. We moeten dus bekijken hoe we het de volgende keer beter kunnen indelen qua banden.”

Max gaf op instructie van zijn team direct na de inhaalactie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen licht probleem toe: “Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan…”