Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen lovend over vader Jos: "Niemand doet dat voor zijn zoon"

Max Verstappen lovend over vader Jos: “Niemand doet dat voor zijn zoon”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na zijn eigen Formule 1-carrière verlegde Jos Verstappen zijn focus langzaam maar zeker op de carrière van zijn zoon, Max Verstappen . De jonge Nederlander beschikte over een enorm talent, dat spotte vader Jos al op vroege leeftijd. Na zijn autocarrière schoof hij dan ook alles op zij om zijn kleine Max te smeden van toptalent tot volwaardig topcoureur.

In de kartdagen van Verstappen junior trokken vader en zoon er dan ook regelmatig op uit om te gaan karten in Italië. Het duo stapte week in week uit in hun eigen busje, met karts achterin, om in Zuid-Europa te gaan racen. De Red Bull -coureur houdt warme gevoelens over aan die tijd.

In een interview met radio-dj Edwin Evers, waarvan het eerste deel tijdens de uitzending van het Formule 1-café op Ziggo Sport werd getoond, blikt de Nederlander terug op die dagen. Hij lovend over al dat bloed, zweet en al die tranen die zijn vader voor hem over heeft gehad.

“Dat gebeurde in de periode 2009 tot en met 2013”, herinnert Max zich. “Met het busje maakten we ritjes naar Italië, met de karts achterin. Ik had een slaapbank en mijn iPod. Dat was gestoord joh, dat je zo vol gas naar Italië rijdt!”

“Ik heb er heel veel respect voor dat hij dat allemaal voor me heeft gedaan. Niemand doet dat voor zijn zoon, zoals hij heeft gedaan. Er komt niemand in de buurt niemand anders deed het”, aldus Verstappen, die toegeeft zijn vader eeuwig dankbaar te zijn.

Check hieronder nog eens het eerste deel van het interview met Edwin Evers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen lovend over vader Jos: “Niemand doet dat voor zijn zoon”