Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen merkte wel degelijk verschillen tussen de RB16 en de RB16B: "Auto gedraagt zich anders"

Max Verstappen merkte wel degelijk verschillen tussen de RB16 en de RB16B: “Auto gedraagt zich anders”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-coureurs kunnen vanaf vrijdag aan de bak tijdens drie testdagen in Bahrein. Voor Max Verstappen betekent dit 1,5 dag in actie komen op het Bahrein International Circuit. Tijdens de rest van de wintertest is de auto voor zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez. Tijdens de recente filmdag maakte Verstappen voor het eerst kennis met de nieuwe RB16B en dat gaf onze landgenoot een goed gevoel. “Het is altijd goed om weer in de auto te zitten”, aldus Verstappen in een interview op de website van zijn team Red Bull Racing. “Ik hou van de winterbreak, maar wanneer je ziet dat de auto klaarstaat, wil je graag instappen. Zeker als het een Formule 1-auto is. De eerste keer dat je weer de pits uitrijdt na vakantie is altijd geweldig. Nu kijk ik weer uit naar de raceweekenden.”

Verstappen merkte wel degelijk verschillen tussen de RB16 en de RB16B. “De vloer is veranderd en daardoor gedraagt de rest van de auto zich ook anders. Filmdagen zijn niet voor de set-up van de auto. Daar zullen we in Bahrein aan gaan werken.”

De wintertest is teruggebracht van zes naar drie dagen en dat bevalt Verstappen wel. “Ik kijk altijd uit naar raceweekenden, maar eerst gaan we nog drie dagen testen. Het is belangrijk om zo veel mogelijk kilometers te maken en vertrouwd te raken met de auto. Op die manier zijn we zo goed voorbereid als mogelijk voor de eerste race van het jaar.”

“1,5 dag voor iedere coureur is kort, maar ik hou er wel van”, geeft Verstappen aan. “Zes was echt veel. Ik hou van het rijden in een Formule 1-auto, maar er is dan geen competitie. 1,5 dag is goed en ik hoop dat het allemaal soepel verloopt.”

Wil je nog meer genieten van gave race-beelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen merkte wel degelijk verschillen tussen de RB16 en de RB16B: “Auto gedraagt zich anders”