Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen: "Met de recente gebeurtenissen hier, wil je niet het risico nemen dat er een groot ongeluk plaatsvindt"

Max Verstappen: “Met de recente gebeurtenissen hier, wil je niet het risico nemen dat er een groot ongeluk plaatsvindt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft de volledig verregende Grand Prix van België gewonnen. Een echte race kon het niet genoemd worden, aangezien er op de kletsnatte baan slechts drie ronden achter de Safety Car werden verreden voordat de race werd afgevlagd. Het betekende de kortste Grand Prix ooit. Max had daarom weinig moeite om zijn pole positie om te zetten in een overwinning. George Russell, die zich zaterdag verrassend als tweede kwalificeerde, pakte met de tweede plaats zijn eerste podium uit zijn Formule 1-carrière, terwijl Lewis Hamilton als derde geklasseerd werd. Doordat er minder dan 75% van de oorspronkelijke race-afstand werd verreden, werden er halve punten uitgedeeld en is Verstappen vijf punten ingelopen op Hamilton in het kampioenschap. Voordat hij het podium op gaat, laat Max over zijn overwinning weten: “Achteraf gezien was het erg belangrijk om de pole te pakken, maar natuurlijk is het jammer dat we niet echt konden racen. De weersomstandigheden waren echter erg lastig. Om half vier zei ik nog dat we wel konden gaan rijden, de condities waren toen redelijk, maar achter mij was er erg weinig zicht. Als we om 15:00 uur zouden zijn gestart, hadden we een betere kans gehad, maar daarna bleef de baan nat en het hield niet op met regenen. Vooral met de recente gebeurtenissen hier, wil je niet het risico nemen dat er een groot ongeluk plaatsvindt. Het is een overwinning, maar dit is niet hoe je wil winnen.”

De overwinning geeft voor Max en het team van Red Bull Racing weer goed hoop voor de rest van het seizoen: “We hebben twee races gehad waar we weinig punten hebben gepakt, dus dit resultaat hadden we nodig. Het hele weekend waren we competitief en dat is belangrijk op een circuit als Spa met de lange rechte stukken. Hierna gaan we naar Zandvoort, wat voor iedereen nieuw zal zijn en het is een vraagteken hoe iedereen daar zal presteren. We moeten blijven pushen en proberen weer aan de leiding te komen in beide kampioenschappen, maar we hebben nog een aantal races om dat te doen. Ik ben er zeker van dat we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen: “Met de recente gebeurtenissen hier, wil je niet het risico nemen dat er een groot ongeluk plaatsvindt”