Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen op 2 mei in actie tijdens GP Zandvoort

Max Verstappen op 2 mei in actie tijdens GP Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in actie op het circuit van Mugello De terugkeer van de Formule 1 naar circuit Zandvoort staat voor volgend jaar geagendeerd op zondag 2 mei. Dat meldt de Spaanse website Soymotor.com, die een uitgelekte voorlopige kalender publiceerde.

De Dutch Grand Prix kon dit jaar niet doorgaan vanwege de uitbraak van de coronapandemie. Volgens de uitgelekte kalender is Zandvoort de vijfde race in het kampioenschap en de eerste op Europese bodem.

Seizoensopening
Opvallend is dat het seizoen niet traditioneel begint in Australië, maar op 14 maart in Bahrein. De Grote Prijs van Australië in Melbourne is verplaatst naar oktober en de achttiende race op de kalender, die in totaal 22 races telt. Nieuw zijn ook de Grote Prijs van Vietnam op 28 maart en de Grote Prijs van Saudi-Arabië op 28 november.

Continenten
In de nieuwe planning is te zien dat alle continenten weer zijn opgenomen in de racekalender. Dit jaar heeft de koningsklasse een ingekort programma kunnen samenstellen met races voornamelijk in Europa. Veel van de circuits die zijn toegevoegd aan het kampioenschap van dit jaar, zoals Portimão (Portugal), Mugello en Imola (Italië), Istanbul Park (Turkije) en de Nürburgring (Duitsland), ontbreken op de voorlopige kalender van volgend jaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen op 2 mei in actie tijdens GP Zandvoort