Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen over simracen: "Ik wil mijzelf testen en mijzelf verbeteren om ook..."

Max Verstappen over simracen: “Ik wil mijzelf testen en mijzelf verbeteren om ook…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is niet alleen in de Formule 1 een fantastisch coureur. In de virtuele wereld staat de Red Bull-coureur ook zijn mannetje. De Limburger gelooft ook dat het racen in de simulator hem helpt om in het echte leven een snelle coureur te zijn. “Het zorgt ervoor dat ik klaar ben om ervoor te gaan, omdat ik ook veel tijd besteedt aan de setup”, aldus Verstappen in een interview met CarNext. “Ik rij niet in de Formule 1 op de simulator, het zijn meer de GT-auto’s, dus dat is een andere rijtechniek. Ik blijf mijzelf testen en vooral met deze sim-coureurs. Ze zijn zo snel! Het is interessant om ze te zien rijden, omdat ze geen echte ervaring hebben met een auto, maar op één of andere manier, wanneer je kijkt naar hoe ze remmen, hoe ze de boel onder controle houden, dan is het bij hen hoe het moet zijn.” “Het is interessant om mijzelf met hen te vergelijken, omdat ze van nature snel zijn op de sim. Ik ben van nature snel in het ‘echte racen’. Persoonlijk is dat een andere motivatie, omdat ik weet dat het mij vertrouwen geeft dat als ik in een echte auto spring, ik snel ben. Maar op de simulator zijn deze jongens de benchmark en ik moet mijzelf naar die limiet pushen. Ik wil mijzelf testen en mijzelf verbeteren om ook van hen te leren in mijn vrije tijd. Ik probeer mijzelf nog steeds te verbeteren, waarvan ik denk dat het mij ook in het echte racen helpt.”

In de virtuele wereld komt de Nederlander uit voor Team Redline. Een team dat ook bekend staat dat zij in verschillende klassen enorm goede coureurs hebben. De Nederlander geeft toe dat hij het simracen net zo serieus neemt als het racen op de baan en zelfs de set-ups bespreekt met zijn team zodra hij een Grand Prix in de Formule 1 rijdt. Max Verstappen bezig met iRacing tijdens de Bathurst-12-Hour “We hebben veel coureurs en we hadden een ongelofelijk jaar”, vervolgt Verstappen . “We hebben eigenlijk alles gewonnen binnen de simracing gemeenschap. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen over simracen: “Ik wil mijzelf testen en mijzelf verbeteren om ook…”