Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen over Turkse ‘ijsbaan’: Straks moeten we met spikes rijden

Max Verstappen over Turkse ‘ijsbaan’: Straks moeten we met spikes rijden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen tijdens de training ‘op het ijs’ van Istanbul. Foto: EPA / Murad Sezer Max Verstappen wil samen met de andere coureurs uit de Formule 1 opheldering over de staat van het circuit in Istanbul. „De grip hier kan niet slechter worden, het is alsof we op ijs rijden.”

Dat zei de coureur van Red Bull vandaag op Verstappen.com na de trainingen voor de Grote Prijs van Turkije, waarin hij in beide sessies ondanks het gladde asfalt de snelste was. Max Verstappen hoopt eens niet op regen

„Ik hoop dat het niet gaat regenen”, zegt Verstappen die doorgaans juist van regen tijdens de race houdt, „want dan moeten we op spikes gaan rijden. We zullen het er tijdens de rijdersvergadering over hebben waarom hier het asfalt zo glad is. We zijn 5 seconden langzamer dan wat we hier hadden moeten rijden”, vervolgde de coureur. Hij was niettemin tevreden over de trainingen. „Over het algemeen was het een positieve dag. De auto werkte goed en daar ben ik best wel blij mee.”

Twitter wordt niet geladen omdat je geen toestemming hebt gegeven. Klik hier om het aan te passen.
Wel toestemming gegeven maar niet getoond, herlaad de pagina. Can’t complain being fastest twice today. I’m happy with the handling of the car. A positive start of the weekend � #KeepPushing #TurkishGP �� pic.twitter.com/AyNYl8CQka — Max Verstappen (@Max33Verstappen) November 13, 2020 Vooral in de eerste training hadden de coureurs veel moeite om hun bolides onder controle te houden op de gladde baan. Istanbul Park, waar in 2011 voor het laatste een race in de Formule 1 was gereden, had speciaal voor de terugkeer van de koningsklasse het asfalt op het circuit vernieuwd. Het was voor alle coureurs zoeken naar grip. In de tweede training ging het tempo omhoog omdat de baan was opgedroogd en er iets meer grip was. Toch kwamen Verstappen en de andere coureurs nog niet in de buurt van de tijden die voorheen werden gereden in Istanbul.

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton had na de trainingen bij de Grote Prijs van Turkije geen goed woord over voor het circuit in Istanbul. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen over Turkse ‘ijsbaan’: Straks moeten we met spikes rijden