Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen over zijn vader Jos: "Hij heeft me geholpen tot de coureur die ik nu ben"

Max Verstappen over zijn vader Jos: “Hij heeft me geholpen tot de coureur die ik nu ben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen gaat zondag in Bahrein zijn zevende seizoen in de Formule 1 in en hoopt te kunnen vechten om de wereldtitel. Dat betekent dat hij Lewis Hamilton wil gaan opjagen. De Red Bull-coureur wil de favorietenrol niet op zich nemen en wil zich ook niet vergelijken met de zevenvoudig wereldkampioen. In de media wordt de spanning tussen Hamilton en Verstappen behoorlijk opgebouwd. Op de baan zullen we antwoord krijgen hoe spannend het zou kunnen gaan worden. Verstappen start van pole positie. “We vechten stevig tegen elkaar op de baan, maar daarna kun je tegen de ander zeggen dat hij goed werk heeft gedaan”, zegt de Nederlander tegen The Daily Mail. “Maar ik vergelijk mezelf niet met Lewis. Je moet naar jezelf kijken en het beste uit jezelf halen. Je moet leren van je fouten, kijken naar hoe je gereden hebt en dat in je voordeel gebruiken.”

“Racen is niet gecompliceerd”, zo vervolgt Verstappen. “Ik hoef mijn voorbereiding niet te veranderen. Na zoveel jaren is het makkelijk om je koppie in de juiste richting te zetten. Dat is waar ik nu sta.”

Het is algemeen bekend dat vader Jos Verstappen een grote rol heeft gespeeld in het lange traject richting de Formule 1 . Inmiddels staat Verstappen senior meer op afstand. “Mijn vader komt zeker nog naar races, maar niet naar allemaal. Hij kiest de races die hij leuk vindt en die passen bij zijn familieverplichtingen.”

Ook vader Anthony Hamilton stond aan de basis van de race carrière van zijn zoon. Verstappen: “Maar de vader van Lewis had niet de ervaring in het racen die mijn vader wel had. Mijn vader heeft me altijd in de goede richting geduwd. Hij heeft mij ieder aspect van de job geleerd. Hij opende de motor, zodat ik de techniek ervan kon zien. Hij liet mij mijn kart wassen, niet slechts om hem schoon te maken, maar zodat ik kon checken of er schade was. Mijn vader maakte me bewust van wat er nodig was en zo heeft hij mij geholpen om de coureur te zijn die ik nu ben.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen over zijn vader Jos: “Hij heeft me geholpen tot de coureur die ik nu ben”