Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen pakt op Zandvoort poleposition voor Dutch GP

Max Verstappen pakt op Zandvoort poleposition voor Dutch GP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft op het circuit van Zandvoort poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Nederland. Tot grote vreugde van de bijna 70.000 toeschouwers op het circuit in de duinen zette Verstappen in de kwalificatie de beste tijd neer: 1.08,885.

De kopman van Red Bull heeft zondag zijn grote rivaal Lewis Hamilton (Mercedes) naast zich staan op de voorste startrij. De Brit zat 0,038 seconde achter de thuisfavoriet. Starten vanaf pole op Zandvoort extra gunstig

Inhalen op het bochtige en smalle circuit van Zandvoort is niet erg gemakkelijk, waardoor een startpositie vooraan in de race cruciaal kan zijn voor een goed resultaat. Met poleposition is Max Verstappen duidelijk in het voordeel voordeel.

Verstappen veroverde voor de tiende keer in zijn carrière poleposition in de Formule 1, voor de zevende keer dit seizoen. In het WK-klassement heeft de Nederlander 3 punten achterstand op titelverdediger Lewis Hamilton. De Dutch GP begint zondag om 15.00 uur. De weersvoorspelling is gunstig: droog en zonnig. Verstappen juicht na het pakken van poleposition tijdens de kwalificatie op het circuit van Zandvoort. “Het is een heerlijk gevoel”

Max Verstappen kon zich nauwelijks verstaanbaar maken in het luide gejuich van de duizenden fans op de tribunes van Zandvoort. “Het is een heerlijk gevoel om hier op deze fantastische baan poleposition te veroveren. Het publiek is geweldig en het was ook genieten in mijn auto, die reed fantastisch”, zei de 23-jarige Limburger.

Verstappen kon zich ook niets beter wensen dan de eerste startpositie voor de Dutch Grand Prix, die na 36 jaar is teruggekeerd in Zandvoort. “Inhalen wordt gewoon moeilijk hier, dus vooraan starten is de beste positie. Ik verwacht niet dat het een makkelijke race wordt. De banden slijten best hard op deze baan bij deze hoge snelheid, maar natuurlijk hoop ik het zondag af te maken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen pakt op Zandvoort poleposition voor Dutch GP