Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen pakt Poleposition voor Grand Prix van Frankrijk

Max Verstappen pakt Poleposition voor Grand Prix van Frankrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft zaterdag een Poleposition weten te bemachtigen. De Formule 1-coureur was in Zuid-Frankrijk de snelste in de kwalificatie. Max Verstappen start zondag voor de tweede keer dit seizoen vanaf de meest ideale plek. Zodoende mag Verstappen zondag bij de Grand-Prix van Frankrijk op de meest ideale plek beginnen. Op het circuit in Le Castellet klokte verstappen een rondetijd van 1,29,990. Daarmee bleef hij rivaal Lewis Hamilton met dik twee tienden van een seconde voor.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Verstappen, leider in het WK-klassement, de pole wist te pakken. Eerder won hij de kwalificatie bij de openingsrace, de Grand Prix in Bahrein. De overwinning op de kwalificatie in Zuid-Frankrijk is bijzonder, omdat het circuit meestal gedomineerd wordt door de Mercedes-ploeg.

De zevende Gran Prix van het seizoen begint zondag om 15.00 uur. Verstappen won tot dusver twee races, in Italië en Monaco. Nog even dit…

In tijden van corona en complottheorieën is het belangrijker dan ooit om geïnformeerd te worden door een kwalitatieve nieuwsbron. De Volkskrant is zo’n bron; een gezaghebbend no-nonsense nieuwsplatform dat de actualiteit van alle kanten wil belichten. Niemand anders dan wij zelf bepaalt de agenda van onze redactie en wij zullen nooit buigen voor druk van buitenaf. Deze onafhankelijkheid maakt dat wij als geen ander in staat zijn voor u te achterhalen hoe de zaken echt in elkaar steken.

U leest de Volkskrant al voor 2,- per week. Meer informatie

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen pakt Poleposition voor Grand Prix van Frankrijk