Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen spoort Mercedes aan nederlaag te accepteren: ‘Het maakt niet uit hoeveel pijn het doet’

Max Verstappen spoort Mercedes aan nederlaag te accepteren: ‘Het maakt niet uit hoeveel pijn het doet’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen. Inzet: Team Max bij de Red Bull-fabriek in Milton Keynes waar hij gisteren werd onthaald. © Getty Images Max Verstappen houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met een mogelijke beroepszaak van Mercedes. De Duitse renstal kondigde na de slotrace van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi aan dat het overweegt in beroep te gaan tegen de beslissingen van de stewards.

,,Ik houd me daar niet mee bezig”, aldus Verstappen, die vanavond in Parijs de bokaal voor de wereldkampioen ontvangt. ,,Waarom niet? Omdat ik me de wereldkampioen voel. Het maakt niet uit wat ze proberen. Je moet een nederlaag kunnen accepteren, hoeveel pijn het ook doet. Wij, Red Bull, hebben de titel op de baan gewonnen. We hebben gewonnen toen er een groene vlag was, en we hebben Mercedes op de baan verslagen. Dat nemen ze me sowieso nooit meer af. Over een beroepszaak – of wat dan ook- daar ben ik niet mee bezig.” Ik ben nog steeds dezelfde persoon, ik heb dezelfde vrienden en ik woon in hetzelfde appartement Max Verstappen De 24-jarige coureur van Red Bull profiteerde in Abu Dhabi van een safetycarfase in het slot van de race. Verstappen lag zo’n 12 seconden achter op de leidende Lewis Hamilton, maar kon weer aansluiten bij de Mercedes-coureur nadat Nicholas Latifi was gecrasht.

De wedstrijdleiding besloot vijf achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen weg te halen, waarna de race vlak voor het ingaan van de laatste ronde weer werd vrijgegeven. In de slotronde slaagde Verstappen er op nieuwe banden in om de Brit te passeren. Het leverde de Red Bull-coureur zijn eerste wereldtitel op.

Twee protesten van Mercedes tegen de gang van zaken in het slot van de race werden door de stewards van tafel geveegd. Het team van Hamilton maakte daarna bekend ‘de intentie” te hebben om in beroep te gaan. Mercedes houdt zich sindsdien stil. Het is nog steeds de vraag of de intentie om in beroep te gaan wordt omgezet in een formeel besluit. Dat moet uiterlijk later vandaag gebeuren.

,,Zoiets kan afleiden, maar we hebben vooral enorm genoten van de afgelopen dagen. Het is beter om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen spoort Mercedes aan nederlaag te accepteren: ‘Het maakt niet uit hoeveel pijn het doet’