Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen staat op punt om Lewis Hamilton extra veel pijn te doen in titelstrijd

Max Verstappen staat op punt om Lewis Hamilton extra veel pijn te doen in titelstrijd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op papier ziet het er allemaal goed uit voor de Nederlander. Als hij vandaag vijf punten meer scoort dan Hamilton, kan hij puur mathematisch al in Qatar volgende week wereldkampioen worden. Op voorhand is de kans dat het daar al gebeurt niet zo groot, maar psychologisch is het gegeven toch van niet te onderschatten waarde. Hamilton weet in dat scenario dat hij in Doha niet mag uitvallen omdat het dan bekeken kan zijn. Het kan dus een rol spelen, 25 of 26 punten verschil na de race op Interlagos. Maar het is vooruitlopen op de muziek. Want het is zeker niet gezegd dat in São Paulo, waar vandaag eindelijk de zon uitbundig schijnt, ook allemaal die kant op valt. De snelheid van Hamilton in de sprintrace van zaterdag, die was voor iedereen een verrassing. In de 24 ronden sneed zijn Mercedes als een warm mes door de boter, van plek 20 naar plek 5. Sergio Pérez, gestart vanaf de derde stek, zag Hamilton in het slot nota bene in zijn spiegels. Hamilton had zo’n groot surplus aan snelheid op het rechte stuk, dat inhalen een fluitje van een cent was.

Dus kan hij zich vanaf plek 10 vandaag (na de gridstraf van vijf plaatsen voor een motorwissel) zich ook in een mum van tijd van voren melden. De start is, eigenlijk zoals altijd, van groot belang. Als Verstappen de van pole vertrekkende Valtteri Bottas weet te pakken, heeft hij de regie in handen. Mocht hij achter hem blijven, wordt het een heel ander verhaal.

,,Je kan hier zo moeilijk inhalen, wanneer je iemand nadert raken direct de banden oververhit”, zei Verstappen zaterdag. ,,En zeker bij een auto die sneller is op het rechte stuk, is het haast onmogelijk.”

Tegelijkertijd is ook van belang hoe Hamilton weg komt vanaf de start. Pakt hij direct een paar plaatsen, of is dat nu moeilijker, tussen McLarens en Ferrari’s. ,,Het is nog niet over”, klonk hij strijdbaar over de boordradio, nadat Hamilton de afgelopen twee races toch behoorlijk aangeslagen leek na de daar opgelopen tikken. Max Verstappen en Lewis Hamilton. © EPA, Reuters Qua strategie is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen staat op punt om Lewis Hamilton extra veel pijn te doen in titelstrijd