Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen treedt in voetsporen vader Jos met prachtige witte 'Honda'

Max Verstappen treedt in voetsporen vader Jos met prachtige witte ‘Honda’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Jos Verstappen na het seizoen 1998 en een half avontuur bij Stewart GP in 1999 niet op de Formule 1-grid stond, zat hij alsnog niet om Formule 1-kilometers verlegen. De Limburger werd aangetrokken als dé kartrekker van Honda’s eigen fabrieksteam, het team dat in 2000 op de grid had moeten verschijnen.

De vader van Max Verstappen testte tussen eind ’98 en medio ’99 diverse keren met de fraaie, maagdelijk witte Honda op circuits als Barcelone, Silverstone en Jerez. De resultaten waren veelbelovend en men was intern zeer te spreken over de technische feedback en het talent van Verstappen sr.

Echter, aan het sprookje, want dat moest het gaan worden, komt veel te vroeg een einde als de ontwerper van de auto en tevens technisch directeur van het team, Harvey Postlethwaite komt te overlijden. De stekker wordt uit het project getrokken en Verstappen moet op zoek naar een nieuw stoeltje. Hij komt uit bij Arrows, dat in 2000 een opleving kent met een vierde en een vijfde plaats voor Verstappen tot gevolg. Dat seizoen wordt algemeen beschouwd als zijn beste seizoen in de F1.

Nu, ruim twee decennia later, zien we dus opnieuw een Verstappen achter het stuur van een witte bolide. Het is een Red Bull , maar intern wordt dat team vaak toch als een soort semi Honda-fabrieksteam gezien. Hopelijk brengt deze witte bolide Max Verstappen meer geluk dan zijn vader in 1999.

Bekijk de beide bolides hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen treedt in voetsporen vader Jos met prachtige witte ‘Honda’