Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen tweede in GP Hongarije ondanks crash in opwarmronde

Max Verstappen tweede in GP Hongarije ondanks crash in opwarmronde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afbeelding: REUTERS Nog voor de start leek zijn GP van Hongarije al verloren, na een schuiver op weg naar de grid. Maar met dank aan zijn vliegensvlugge monteurs kon Max Verstappen toch nog op weg om een rampweekend op formidabele wijze af te wenden. Na een wereldstart reed hij vanaf P7 nog naar het podium. Lewis Hamilton was véél sneller, maar Valtteri Bottas hield hij achter zich in het gevecht om de tweede plaats.

P2, wat een geweldige herinnering aan een weekend waarin wel heel veel moest worden gerepareerd door Max Verstappen en zijn team. Wat er fout kon gaan in aanloop naar de race, ging ook fout. Maar uiteindelijk herstelde de Limburger hoogstpersoonlijk heel veel in de race en daarmee scoorde hij tegen alle verwachtingen toch weer een podium in Hongarije.

P2, achter winnaar Lewis Hamilton, die weer eens foutloos naar de zege stampte. Een ereplaats waar Verstappen in tegenstelling tot vorige week nu wel dolblij mee kon zijn. Want wat een bewogen weekend was het voor de Nederlander, die al in de trainingen veel te klagen had over zijn RB16 en in de kwalificatie zelfs niet verder kwam dan een zevende plaats. Een deceptie was die uitslag op zaterdag, maar het dieptepunt van het weekend moest toen dus nog komen. Op weg vanuit de pitbox gleed hij in zijn outlap op intermediates op het opdrogende asfalt al de boarding in. Vleugel kapot, stuurstang kapot en heel veel twijfel. Haalde hij de start wel? Was het weekend nu helemaal om zeep?

Legends

Vliegensvlug lapten zijn monteurs de RB16 op de startgrid weer op en zo was er toch nog niks verloren voor de Limburger, waarna hij maar weer eens bewees dat hij op een mix van adrenaline, bewijsdrift en veerkracht altijd weer in staat is tot grootse dingen. Bij de start schoot hij meteen van P7 naar P3. En bij het eerste rondje pitstops belandde hij zelfs op P2, waar hij ondanks aandringen van Bottas in de slotronde bleef tot de geblokte vlag viel. En toen wist hij wie hij moest bedanken over de boordradio. ,,De monteurs. Jullie zijn legends, dank jullie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen tweede in GP Hongarije ondanks crash in opwarmronde