Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen twijfelt aan de meerwaarde van sprintraces

Max Verstappen twijfelt aan de meerwaarde van sprintraces

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone 24 februari 2021. De drie sprintraces zijn nog altijd optioneel. Ook al is er een overeenstemming over het concept, er moeten nog veel details worden uitgewerkt en daar houdt een werkgroep van de F1-commissie zich momenteel mee bezig. De bevindingen van de werkgroep zijn bepalend voor het wel of niet houden van sprintraces, die mogelijk plaatsvinden in Italië, Canada en Brazilië.

Ook al hebben de coureurs nauwelijks inspraak, toch hebben zij natuurlijk een mening. Zo vindt Alfa Romeo -coureur Antonio Giovinazzi het vooruitzicht op sprintraces een goed plan. Daar tegenover staan de meningen van Daniel Ricciardo en Robert Kubica. Ricciardo vreest voor de onderwaardering van een zege in een sprintrace. De Poolse reservecoureur van Alfa Romeo denkt dat het publiek niet gebaat is met de sprintraces.

Ook Max Verstappen staat niet te springen om het sprintrace-concept. De Nederlander voorspelt spannende races genoeg, zodra de nieuwe technische reglementen van 2022 in werking treden. “Mijn voorkeur gaat uit naar races van anderhalf uur”, laat Verstappen optekenen door Motorsport Magazin .

De Formule 1 heeft een probleem, en dat wordt volgens de Red Bull-coureur niet opgelost met sprintraces. “Als we straks de andere auto’s hebben, auto’s waarmee we close kunnen racen en meer teams voor de overwinning kunnen vechten, dan heb je geen sprintraces meer nodig”, voegt Verstappen toe. “We moeten er voor zorgen dat meer teams voor de overwinningen kunnen strijden.”

Of het sprintraces-concept in 2021 wordt uitgeprobeerd staat nog niet vast. Zoals gezegd is de werkgroep van de F1-commissie er nog mee bezig.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen twijfelt aan de meerwaarde van sprintraces