Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen uitgeroepen tot Sportman van het Jaar

Max Verstappen uitgeroepen tot Sportman van het Jaar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is voor de tweede keer uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De wereldkampioen in de Formule 1 kreeg in de verkiezing de voorkeur boven twee olympisch kampioenen, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX’er Niek Kimmann. Verstappen (24) werd op het Sportgala van 2016 ook al gekozen tot Sportman van het Jaar.

Net als vijf jaar geleden ontbrak Verstappen tijdens het Sportgala, dat vanwege de coronamaatregelen in aangepaste vorm werd gehouden. Zijn vader Jos nam de Jaap Eden-award in ontvangst. Alleen enkele genomineerden en sportprominenten waren aanwezig in de Lichtfabriek in Haarlem. De 24-jarige Lavreysen, die in Tokio olympisch goud pakte op de sprint en de teamsprint en ook nog brons veroverde op keirin, zat net als BMX-kampioen Kimmann (25) wel in de zaal.

Verstappen werd ruim een week geleden de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1. De coureur van Red Bull besliste de titelstrijd met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in de laatste ronde van de laatste race.

Foto: ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen uitgeroepen tot Sportman van het Jaar