Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen vergroot met gemak zijn voorsprong

Max Verstappen vergroot met gemak zijn voorsprong

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen staat na negen races op 182 punten, al 32 boven Lewis Hamilton. Onmacht straalde zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton uit, na weer een middag achter Max Verstappen aan rijden. Of het wereldkampioenschap uit zijn handen dreigt te glippen? Handig manoeuvreerde hij een aantal keer om dé vraag van de dag heen Om na enig aandringen te zeggen: “De laatste races zijn héél erg lastig geweest.”

In het kampioenschap van 2021 ligt het momentum bij zijn Nederlandse rivaal. Binnen vijftien dagen tijd won Verstappen na Frankrijk en Stiermarken ook de GP van Oostenrijk. Elke week van poleposition, elke week dominanter. Zeker de laatste, op de massaal oranje gekleurde Red Bull Ring, moet met de support van zo’n 25.000 Nederlanders hebben gevoeld als een fikse stomp in de maag bij Mercedes. Zo groot was de overmacht van Verstappen, dat hij als leider met nog tien rondjes te gaan de luxe had om vers rubber op te halen voor dat ene extra WK-puntje. “Kijk naar de snelheid van zijn auto,” stamelde Hamilton, die na negen races aankijkt tegen een achterstand van liefst 32 WK-punten (182-150). “Het is bijna onwerkelijk. We proberen alles uit onze auto te persen, maar het is niet genoeg. Ze cruisen gewoon bij ons vandaan.”

Natuurlijk wil Hamilton net als Mercedes-teambaas Toto Wolff van geen opgeven weten. Veertien races te gaan, het seizoen is nog lang. Zo spreekt ook Verstappen: “Dit was een héél dominant weekend, maar het is zaak dat we dat elke race laten zien. Dat we er straks weer staan, want er zijn nog zoveel punten te verdienen.” Fans van Max Verstappen bevolkten massaal de tribunes. Beeld ANP Machtsovername

Niemand geeft zich gewonnen zolang er nog kansen zijn. En niemand meet zichzelf de favorietenrol aan als de weg nog lang is. Maar Verstappen én Hamilton beseffen dat de lang geleden aangekondigde machtsovername nu in beeld is.

Tussen de jubelende Japanners van motorbouwer Honda deed Red Bulltopman Helmut Marko een poging de verwachtingen te temperen. Maar ook hij weet dat de Formule 1 doorgaans verdacht veel weg heeft van een olietanker. Gaat het eenmaal een bepaalde richting op, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen vergroot met gemak zijn voorsprong