Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen verklaart Red Bull innig de liefde: "Zij gaan voor mij door het vuur"

Max Verstappen verklaart Red Bull innig de liefde: “Zij gaan voor mij door het vuur”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen zegt dat de soap in de nasleep van zijn forse crash op Silverstone nu alleen maar zeker weet: “ik zit in het juiste team”.

De opmerkingen van de leider in het wereldkampioenschap komen nadat de FIA donderdag de argumenten van Red Bull verwierp over de straf die Lewis Hamilton had gekregen de zeer omstreden aanrijding tijdens de Britse GP. In een verklaring noteerde de FIA-officials zelfs “met enige bezorgdheid” de poging van Red Bull te hebben aangehoord om de straf van Hamilton te verzwaren. Het is ook duidelijk in hoeverre Red Bull zijn best doet om de schuld van Hamilton te onderstrepen. Zo demonstreerde oud Red Bull-coureur Alexander Albon de lijn die Hamilton reed voordat hij Verstappen van de baan tikte. Albon liet zien hoe het niet moest, tijdens een filmdag op dezelfde racebaan. Volgens de Stewards was het bewijs van Red Bull Racing echter niet steekhoudend, en het deed hen hun keuze voor een tien seconden tijdstraf niet veranderen. De stewards zeiden dat het nieuwe bewijs van Red Bull niet relevant en significant” genoeg was om de uitgedeelde straf te heroverwegen.

Vervolgens kon Toto Wolff het niet nalaten om Red Bull een veeg onderuit de pan te geven. “We hopen dat deze beslissing het einde zal betekenen van een gezamenlijke poging van het senior management van Red Bull Racing om de goede naam en sportieve integriteit van Lewis Hamilton aan te tasten”, zo liet de baas van het team, Toto Wolff optekenen in een verklaring.

Verstappen én Hamilton blijven erbij: “ik zat niet fout”

Hamilton zegt nu dat hij Verstappen heeft gebeld na het incident, maar de Britse regerend wereldkampioen is niet van mening dat hij verkeerd zat. Hamilton: “Ik zou het precies doen zoals ik het de vorige keer deed. Met al mijn ervaring en door de jaren heen heb ik veel meegemaakt, zou ik het niet anders doen,” hield hij vol.

Max Verstappen staat daar lijnrecht tegenover en is echter een geheel andere mening toegedaan. “Ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Als ik daadwerkelijk een agressieve rijder zou zijn, dan had ik hem wel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen verklaart Red Bull innig de liefde: “Zij gaan voor mij door het vuur”