Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen versus Lewis Hamilton: wacht in Oostenrijk een kletsnatte clash?

Max Verstappen versus Lewis Hamilton: wacht in Oostenrijk een kletsnatte clash?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen blij met zijn pole position in Oostenrijk. © EPA Door Arjan Schouten Schuif als vanmiddag om 15.00 uur de lichten doven boven de Red Bull Ring maar meteen even naar het puntje van uw stoel. Die eerste paar honderd meter kunnen wel eens bepalend zijn voor wat we de rest van de middag gaan zien. Lewis Hamilton vreest het tempo van Max Verstappen, die volgens hem 0,25 seconden sneller is op de rechte stukken. Wil hij dus vanmiddag nog wat bereiken op die korte Oostenrijkse achtbaan, dan moet hij hoe zo snel mogelijk na de start voor Verstappen belanden, net zoals hij vorige week in Frankrijk deed. Toen had hij het geluk dat de Nederlander wat wijd ging in de tweede bocht. Het wordt gewoon weer super close, zoals elke keer Max Verstappen In Spielberg bieden bocht 1 en bocht 3 potentiële inhaalmogelijkheden voor Hamilton, maar dan moet wel álles meezitten. En lukt het hem Verstappen werkelijk te verschalken met een agressief vertrek, dan nog wacht hem ongetwijfeld een pittige middag. Red Bull Racing heerst nu, weet hij na de de GP op Paul Ricard, waar Verstappen op strategie in het slot van de race weer voorbij hem kwam.

Pakt Mercedes in de GP van Stiermarken vroeg de leiding over, dan zou Red Bull best eens opnieuw dat scenario van stal kunnen halen. ,,In de kwalificatie was Max gewoon te snel, maar we staan bij de start nog steeds in de buurt. Dus maar eens zien op we van daar het gevecht aan kunnen gaan met Red Bull’’, aldus Hamilton, die weer een fraai gevecht verwacht.

Verstappen pakte vorig week zijn eerste hattrick in de Formule 1: pole, winst én de snelste ronde. Ook nu draait hij weer een weergaloos weekend, maar hij rekent zich voorafgaand aan zijn 127ste Formule 1-race zeker nog niet rijk. Mercedes is de laatste weken beter op zondag dan op zaterdag, weet hij. ,,Het wordt gewoon weer super close, zoals elke keer’’, verwacht hij. ,,En dat is ook wat iedereen leuk vindt.’’ Een boeiende titelclash op de thuisbaan van Red Bull Racing, waarin de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen versus Lewis Hamilton: wacht in Oostenrijk een kletsnatte clash?