Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen vliegt naar pole bij thuisrace op Red Bull Ring: ‘Simply lovely’

Max Verstappen vliegt naar pole bij thuisrace op Red Bull Ring: ‘Simply lovely’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© REUTERS Een foutloze kwalificatie was het voor Verstappen, na ook al een perfect weekend in Frankrijk. ,,Dit is een heel lekker weekend tot nu toe”, oordeelde Verstappen. ,,De eerste ronde in Q3 bleek al voldoende. Niet helemaal perfect, maar zeker goed genoeg, gelukkig. Ik ben superblij om hier in onze thuisrace vooraan te starten. Prachtig.”

Op mediums, ook dat strategisch voordeel haalde hij net als Hamilton eenvoudig op in Q2. Wordt het morgen net zo makkelijk als vandaag? ,,Makkelijk is het nooit”, aldus Verstappen, die jaagt op zijn dertiende Formule 1-zege. ,,Ik weet zeker dat het wéér close zal worden, zoals wel vaker. En hopelijk wordt het dan net zo interessant als de vorige race in Frankrijk.”

Daar haalde hij in he slot van de GP Hamilton nog in voor de zege. Nu staan de twee titelfavorieten weer naast elkaar op de grid, vanwege de straf van Bottas. En Hamilton weet dat het weer een lastige middag gaat worden. ,,Max is zo snel dit weekend. Ik heb alles gegeven, wat niet genoeg bleek. Maar ik sta nog steeds op de eerste rij”, aldus Hamilton, kopman van Mercedes dat bezig is aan een historische slechte serie met drie niet gewonnen races op rij. Wetende dat van P2 alles nog mogelijk is, hoopt Hamilton alvast dat Moeder Natuur een beetje meewerkt. ,,Wellicht krijgen we dan nog wel verrassingen. Misschien regent het morgen wel. Wie zal het zeggen?” Max Verstappen. © REUTERS Verstappen mikt morgen op de thuisbasis van zijn team Red Bull op zijn vierde seizoenszege. Vorige week in Frankrijk vergrootte de Nederlander met zijn derde overwinning zijn voorsprong op Hamilton tot 12 punten. Verstappen staat na zeven van de 23 races dit jaar op 131 punten. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton volgt met 119 punten. Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, staat derde in de WK-stand met 84 punten.

Verstappen zegevierde in 2018 en 2019 in Spielberg. Volgens de 23-jarige Limburger betekent dat nog niet dat deze baan zijn Red Bull beter ligt dan de Mercedes van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, zei hij eerder. ,,Dat vind ik lastig om in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen vliegt naar pole bij thuisrace op Red Bull Ring: ‘Simply lovely’