Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen voorzichtig over Imola en houdt slag om de arm

Max Verstappen voorzichtig over Imola en houdt slag om de arm

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen en Christian Horner Na een uitstekende seizoensopener in Bahrein verplaatst het Formule 1 -circuit zich naar Italië. Voor Max Verstappen betekent de GP van Emilia-Romagna een nieuwe uitdaging, waar hij samen met Red Bull Racing gaat proberen om Mercedes van zich af te houden. Verstappen weet dat er is nog werk te doen, en er zijn altijd gebieden die rijp zijn voor verbetering.

“Achteraf is het makkelijk praten, maar er zijn altijd dingen die we beter kunnen doen”, zegt Verstappen. “Als een team kijken we altijd naar hoe we kunnen verbeteren en dat is iets waar we continu aan werken, we willen altijd vooruit denken. Zelfs als we in Bahrein hadden gewonnen, zijn er altijd gebieden die verbeterd kunnen worden, helemaal als je het opneemt tegen zevenvoudig wereldkampioenen.”

Ondanks dat de RB16B een competitieve auto is gebleken, is er geen garantie dat dat ook op Imola het geval is. “We hebben nog maar op één circuit [Bahrein] gereden, dus ieder weekend wordt het een uitdaging om diezelfde balans weer terug te vinden en dat wordt dus een uitdaging, maar iedereen vindt dat geweldig”, aldus Verstappen.

Op de vraag hoe hij zich voelt nu het weekend in Imola, waar hij vorig jaar rijdend op P2 een klapband kreeg, voor de deur staat, antwoordt Verstappen: “Ik voel me heel ontspannen richting dit raceweekend in Imola. Vorig jaar hadden we een behoorlijk goede race tot aan de bandenproblematiek.”

Het is nog even afwachten of Red Bull er goed voor staat, net zoals in Bahrein. De Red Bull-coureur houdt nog even een slag om de arm, ook voor de rest van dit seizoen. “Nogmaals, we zitten nog maar in het begin van het seizoen en we zullen moeten afwachten hoe we presteren. We zullen moeten afwachten wat er op de baan gebeurt. Ik heb er zin in en ik ben gemotiveerd om te proberen elke race te winnen. Dus laten we kijken of we nog een stap verder kunnen gaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen voorzichtig over Imola en houdt slag om de arm

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden