Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen weer aan de leiding na tweede plaats in Turkije

Max Verstappen weer aan de leiding na tweede plaats in Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 Max Verstappen eindigt in Turkije als tweede achter Valtteri Bottas en herovert de eerste plaats in het WK-klassement. Max Verstappen (rechts) feliciteert Valtteri Bottas na de Grote Prijs van Turkije met zijn overwinning. Max Verstappen had het hele weekeinde een hard hoofd in een goede uitslag gehad, maar tijdens de Grand Prix van Turkije op het natte circuit van Istanbul Park heroverde de Nederlander zondagmiddag de koppositie in de strijd om het werelkampioenschap met zijn grote concurrent, Lewis Hamilton. Verstappen eindigde zelf als tweede, achter de Fin Valtteri Bottas, en zag Hamilton slechts als vijfde finishen.

Voor Bottas, die bezig is aan zijn laatste races voor Mercedes, was het de eerste overwinning van het seizoen. Hij was vanaf poleposition gestart en stond de leiding niet meer af.

Voor Verstappen was de uitslag in Turkije, na een race onder moeilijke omstandigheden, een enorme meevaller. In de aanloop had hij geklaagd over een auto die niet snel genoeg was ten opzichte van zijn concurrenten van Mercedes. Gridstraf

Maar de kopman van Red Bull profiteerde optimaal van de gridstraf die Hamilton aan zijn broek kreeg vanwege de gedeeltelijke wissel van zijn vierde motor van het seizoen. De Brit, die zaterdag de kwalificatie had gewonnen en veruit de snelste leek in Turkije, moest starten vanaf plaats elf. Hamilton slaagde er zondag in flink wat plaatsen terug te winnen, maar na een late bandenwissel verloor hij het podium uit zicht.

Op het langzaam drogende asfalt reed het hele veld de race uit op intermediates, banden die qua profiel het midden houden tussen slicks en regenbanden.

Verstappen, die vanaf plek twee mocht starten achter Bottas, kwam eigenlijk geen moment in de problemen in Turkije. Hij finishte keurig als tweede en boog daarmee een achterstand van twee punten om in een voorsprong van zes punten op Hamilton: 262,5 tegen 256,6.

Verstappen koestert die voorsprong in het spannendste Formule 1-seizoen in jaren. Met nog zes races te gaan zijn de verschillen tussen Red Bull Racing en Mercedes minimaal. De eerstvolgende afspraak is over twee weken in Austin, de hoofdstad van Texas, voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. „Ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen weer aan de leiding na tweede plaats in Turkije