Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen wil dat Red Bull blijft pushen: "Niemand staat stil in deze sport"

Max Verstappen wil dat Red Bull blijft pushen: “Niemand staat stil in deze sport”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is nog steeds aan het genieten van zijn overwinning in Monaco, maar hij staat ook met beide benen op de grond, omdat binnen de Formule 1 dingen snel kunnen veranderen. Verstappen heeft in Monaco de leiding van het wereldkampioenschap overgenomen van Lewis Hamilton, maar weet dat hij op die plek moet staan nadat de laatste race verreden is. “Het was een heel goed weekend en natuurlijk heb ik daar nog nooit op het podium gestaan, dus het was erg leuk om de overwinning te behalen”, zei Verstappen. “Aan de leiding gaan in het kampioenschap voelt goed, maar we moeten aanwezig zijn aan het einde van de laatste race, dat is het enige dat telt. Waar we nu staan, voelt goed en het laat natuurlijk zien dat we het jaar goed zijn begonnen, maar we moeten blijven pushen omdat we nog moeten verbeteren en het beter moeten doen. Niemand is ooit perfect of staat stil in deze sport”.

“Tot nu toe hebben we de minste fouten gemaakt, maar niets groots en daarom staan ​​we momenteel eerste, maar we weten allemaal dat het heel snel kan veranderen.”

Hoewel Verstappen de overwinning pakte, was het geen rechttoe rechtaan weekend, want de Nederlander was in de trainingen niet zo te spreken over zijn auto. “We hadden het donderdag moeilijk in de training, maar het team heeft veel werk verzet om ervoor te zorgen dat de auto zaterdag een stuk beter was”, voegde Verstappen eraan toe. “Aan het begin van het weekend hadden we het niet helemaal goed en het was niet allemaal gemakkelijk, maar iedereen analyseerde de gegevens heel goed en maakte de auto weer erg competitief voor de kwalificatie , zodat we konden vechten voor de pole”.

“Het is ook heel gemakkelijk om een ​​fout te maken in Monaco, je moet ronde na ronde gefocust blijven, maar afgelopen zondag voelde het heel goed om de race te leiden en te controleren. Ik was niet van plan om mijn eerste overwinning in Monaco weg te gooien, dat is zeker.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen wil dat Red Bull blijft pushen: “Niemand staat stil in deze sport”