Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen wint kletsnatte GP van België – de kortste Formule 1-race ooit

Max Verstappen wint kletsnatte GP van België – de kortste Formule 1-race ooit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in actie achter de safety car voorafgaand aan de race op het circuit van Spa-Francorchamps. De race op het circuit van Spa-Francorchamps gaat de boeken in als de kortste race ooit in de hoogste klasse van de autosport.

Door de gestage regenval was het niet verantwoord om voluit te rijden in België. De raceleiding stelde de start met meer dan drie uur uit en durfde het toen aan om de coureurs op regenbanden een paar ronden te laten rijden. Omdat er aan de minimale eis van twee volledige ronden werd voldaan, kon een klassement worden opgemaakt.

Verstappen vertrok van poleposition en kreeg daardoor de zege min of meer cadeau. De Brit George Russell van Williams eindigde als tweede en diens landgenoot Lewis Hamilton van Mercedes werd derde. Lees ook

Nog even dit…

In tijden van corona en complottheorieën is het belangrijker dan ooit om geïnformeerd te worden door een kwalitatieve nieuwsbron. De Volkskrant is zo’n bron; een gezaghebbend no-nonsense nieuwsplatform dat de actualiteit van alle kanten wil belichten. Niemand anders dan wij zelf bepaalt de agenda van onze redactie en wij zullen nooit buigen voor druk van buitenaf. Deze onafhankelijkheid maakt dat wij als geen ander in staat zijn voor u te achterhalen hoe de zaken echt in elkaar steken.

U leest de Volkskrant al voor 2,- per week. Meer informatie

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen wint kletsnatte GP van België – de kortste Formule 1-race ooit