Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen wint uitgeregend Francorchamps zonder te racen

Max Verstappen wint uitgeregend Francorchamps zonder te racen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen op het podium van Francorchamps De Grote Prijs van België, de twaalfde manche in het wereldkampioenschap Formule 1, is zondagavond na drie rondjes achter de safetycar definitief stopgezet. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull), die zaterdag de pole veroverde, is zo de winnaar van de GP, voor de Britten George Russell (Williams) en Lewis Hamilton (Mercedes).

De start van de Grand Prix werd verschillende keren uitgesteld door het regenweer. Om 15u25 werd er achter de safetycar effectief een formatieronde gereden, maar er bleek te weinig zichtbaarheid te zijn om veilig te kunnen racen, waarop de startprocedure afgebroken werd. Uiteindelijk werd beslist om om 18u17 achter de safetycar te starten. Op die manier konden de reglementaire twee rondjes afgewerkt worden om WK-punten toe te kennen.
Omdat er geen drie kwart van de race afgewerkt kon worden, levert het de top tien wel slechts de helft van de punten op. In de WK-stand nadert Verstappen na zijn zege in de korste GP in de geschiedenis tot op drie punten van Hamilton.

Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail – Uitschrijven in één klik

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen wint uitgeregend Francorchamps zonder te racen