Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen zoveel sneller dan zijn teamgenoten, ook Perez blijft achter: "Ik kan niet geloven dat Verstappen..."

Max Verstappen zoveel sneller dan zijn teamgenoten, ook Perez blijft achter: “Ik kan niet geloven dat Verstappen…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen versleet bij Red Bull in de afgelopen jaren de nodige teamgenoten. Pierre Gasly en Alex Albon kwamen naast de Nederlander niet uit de verf bij het F1-team. Sergio Peréz heeft zijn draai ook nog niet gevonden. Sergey Sirotkin vraagt zich hard op af of de F1-coureur wel zoveel beter is, of dat het iets anders is. “Wat ook opviel dit weekend is dat Sergio Peréz zijn draai nog niet kan vinden”, aldus Sirotkin in zijn column voor het Nederlandse Formule 1. “Gasly, Albon en Perez, het zijn allemaal prima coureurs en ja Verstappen is misschien beter dan hen allen, toch zijn ze alle drie goed. Ja, in moeilijke omstandigheden weet Verstappen meer uit de auto te persen dan de ander. Het is in ieder geval lastig te stellen dat de Red Bull zo’n specifieke auto is. Is het zo’n moeilijke auto om te rijden? Er is wel iets dat goed past bij Verstappen maar wat dat is, is ook de vraag.”

De Rus wil er dan ook niet in mee gaan dat de Limburger op basis van zijn vaardigheden alleen sneller is. “Maar ik kan niet geloven dat Verstappen alleen op basis van zijn vaardigheden negen tienden sneller is dan elke andere coureur naast hem”, vervolgt de Rus. “Dat zie je nergens, ook niet in andere opstapklasses. Als je alle coureurs zou vragen een datasheet in te vullen met waar ze willen remmen, sturen, gas geven, dan krijg je vrijwel hetzelfde resultaat van iedereen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen zoveel sneller dan zijn teamgenoten, ook Perez blijft achter: “Ik kan niet geloven dat Verstappen…”