Het laatste formule 1 nieuws

Max Verstappen zwaar teleurgesteld: "Auto voelde goed, maar opeens verloor ik de auto op het rechte stuk"

Max Verstappen zwaar teleurgesteld: “Auto voelde goed, maar opeens verloor ik de auto op het rechte stuk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is vanwege een klapband uitgevallen in de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna. De Red Bull F1-piloot leek op weg naar een knappe tweede plaats, nadat hij eerder in de race Valtteri Bottas had weten te verschalken. Een lekke rechterachterband gooide met nog twaalf ronden te gaan roet in het eten. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur spinde op volle snelheid de grindbak in (filmpje) , kon zijn weg niet meer vervolgen en viel daarmee voor de vierde maal dit seizoen uit. Lewis Hamilton won de race, gevolgd door Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas en de Renault van Daniel Ricciardo, die zijn tweede podium van het seizoen scoorde. “Het is balen, want het kon een hele goede race zijn. We zijn dit jaar drie keer uitgevallen in Italië, dus dat is niet best”, aldus de zwaar teleurgestelde Verstappen. Op het circuit van Imola, waar voor het eerst sinds 2006 weer een Grand Prix wordt verreden, is het droog en zonnig voor aanvang van de 63 ronden tellende race. Max komt goed weg vanaf zijn derde startplek. In de slipstream van Bottas gaat Verstappen voorbij aan Hamilton voor P2 in de aanloop naar bocht twee. Lance Stroll maakt bij de derde bocht contact met de Renault van Esteban Ocon en verliest een deel van zijn voorvleugel, terwijl Sebastian Vettel Kevin Magnussen aantikt bij Tosa. De Deen staat achterstevoren met zijn Haas, maar hij kan zijn weg vervolgen.

Max kan in de openingsronden het tempo van leider Bottas goed volgen, terwijl Hamilton op zijn beurt vlak achter Verstappen rijdt. Pierre Gasly krijgt in ronde negen van zijn team over de boordradio het verzoek zijn AlphaTauri in de pits te parkeren vanwege technische problemen. De Fransman die op dat moment op P5 rijdt, is daarmee de eerste uitvaller van de race. Over het begin van de race zei Verstappen : “De start was goed en ik ging Hamilton direct voorbij. Daarna kon ik bij Bottas in de buurt te blijven, ook al had hij iets meer snelheid. We probeerden een undercut op hem te doen door één ronde eerder te stoppen, maar dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Max Verstappen zwaar teleurgesteld: “Auto voelde goed, maar opeens verloor ik de auto op het rechte stuk”