Het laatste formule 1 nieuws

Mazda wint 12u van Sebring, Van der Zande grijpt naast de titel

Mazda wint 12u van Sebring, Van der Zande grijpt naast de titel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Harry Tincknell, Jonathan Bomarito en Ryan Hunter-Reay hebben de 68ste editie van de 12 uur van Sebring op hun naam geschreven. Op het iconische circuit in Florida pakte het trio de zege met de #55 Mazda RT24-P, terwijl de IMSA-titel met een puntje voorsprong naar Acura Team Penske-rijders Helio Castroneves en Ricky Taylor ging.

De 12 uur van Sebring was zaterdag de laatste race van het IMSA-kampioenschap, waardoor er naast de zege in de autosportklassieker zelf, ook de titel in het Amerikaanse kampioenschap op het spel stond. Penske-rijders Helio Castroneves en Ricky Taylor startten de race als klassementsleiders met een voorsprong van twee punten, maar zakten al vroeg in de race terug naar de allerlaatste plek toen de Acura 11 ronden in de pits kwam te staan met technische problemen. Pech voor Van der Zande

Door de problemen bij Team Penske lag Renger van der Zande namens het team van Wayne Taylor Racing op titelkoers. Samen met teamgenoten Ryan Briscoe en Scott Dixon streed de Nederlander tevens volop mee voor de overwinning in de race, totdat het met nog ruim zes uur te gaan mis ging: Oliver Jarvis was met de #77 Mazda veel te enthousiast tijdens een inhaalpoging en tikte daardoor de Cadillac die op dat moment bestuurd werd door DIxon in de rondte.

Met een lekke achterband moest de IndyCar-kampioen terug naar de pits, waar het nodige reparatiewerk het team vijf ronden achterstand opleverde. Derani laat zich uit de tent lokken

Met zowel de #7 Acura als de #10 Cadillac op achterstand leek de titel de kant van de #31 Action Express Cadillac op te gaan, die daarvoor wel de race moest winnen. Drie uur voor het einde ging het echter ook mis voor de rode Cadillac: Pipo Derani liet zich uit de tent lokken door Juan-Pablo Montoya in de strijd om de zege met de tweede Acura met startnummer 6. Bij een inhaalpoging deelde Montoya namelijk een tikje uit aan Derani, wat bij de Braziliaan in het verkeerde keelgat schoot: een ronde later duwde Derani de voormalig Formule 1-coureur namelijk vakkundig van de baan.

De aanvaring tussen Derani en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazda wint 12u van Sebring, Van der Zande grijpt naast de titel