Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin haalt opnieuw woede van collega op zijn hals: "Wat een domme idioot!"

Mazepin haalt opnieuw woede van collega op zijn hals: “Wat een domme idioot!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Bahrein lapte Nikita Mazepin tijdens de kwalificatie de ‘gentlemen’s agreement’ die de Formule 1-coureurs onderling hebben aan zijn broek, tot onvrede van zijn collega’s, zeker toen de Rus direct daarna zorgde voor gele vlaggen door te spinnen. In Imola deed hij dat opnieuw en ging hij in de laatste seconden Antonio Giovinazzi voorbij, waardoor hij de ronde van de Italiaan verpestte.

In Q1 in Portugal ging de Rus vrolijk verder waar hij was gebleven. De Haas -coureur werd aan het einde van zijn snelle ronde enigszins in de weg gereden door Nicholas Latifi, die zich aan het voorbereiden was op zijn eigen snelle ronde en pas laat van zijn team te horen kreeg dat Mazepin er aan kwam. Latifi ging daardoor wat laat aan de kant.

Luttele seconden later begon de Canadees zelf aan zijn snelle ronde en voorspelde hij op de teamradio al dat Mazepin wraak zou nemen. In de eerste bocht kwam hij vervolgens de veelbesproken Rus inderdaad tegen, die heel toevallig ook in de weg reed voor Latifi. “Ik werd gehinderd, natuurlijk. Wat een domme idioot, ik deed het niet expres”, foeterde de Williams -coureur op de radio.

Als Mazepin na de kwalificatie wordt geconfronteerd met het incident, is hij zich van geen kwaad bewust: “Ik hou altijd rekening met mijn concurrenten. Ik wil in een wereld leven waarin iedereen blij is. Als er maar drie coureurs op het podium staan en er maar een winnaar kan zijn, dan zal je nooit twintig tevreden coureurs hebben. Ik zou nooit expres iemands ronde verpesten”, aldus het verweer van Mazepin.

Check hieronder het incident

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin haalt opnieuw woede van collega op zijn hals: “Wat een domme idioot!”