Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin is fan van Hamilton: 'Hij heeft iets gecreëerd dat meer is dan racen'

Mazepin is fan van Hamilton: ‘Hij heeft iets gecreëerd dat meer is dan racen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin is één van drie bijzondere debutanten komend seizoen in de Formule 1 . Van Tsunoda wordt als Honda en Red Bull-protegé veel verwacht, Mick Schumacher draagt de naam van zijn beroemde vader met zich mee. Mazepin wordt normaal gesproken overschaduwd in dat gezelschap, maar toch weet hij de laatste tijd behoorlijk op te vallen.

Dat is vooral het gevolg van enkele controversiële acties. Daar is inmiddels al veel over gezegd en als zoon van een steenrijke oliemagnaat heeft hij de schijn tegen. Maar wat voor persoon is hij nou eigenlijk? Daar komen we iets meer over te weten in een interview met het Russische Match TV .

Daarin vertelt hij onder meer dat hij naast coureur de afgelopen jaren ook een drukke student was. Hij is op dit moment bezig aan zijn vierde jaar als student aan de Universiteit van Moskou en als hij komend jaar geen Formule 1 zou rijden, was hij zich waarschijnlijk volledig op zijn studie gaan richten.

Mazepin staart zich dus niet blind op de Formule 1. Iets wat hij als kind ook niet deed, toen hij verschillende sporten beoefende. Zo is hij een groot fan van MMA. “Ik houd enorm van die sport. Niet veel mensen weten dit, maar als zes of zeven jarige hield ik me naast het racen ook bezig met gymnastiek en vechtsport.” Mazepin wil het gevecht aangaan met Hamilton

Die vechtersmentaliteit zien we bij hem terug op het circuit. Als hem wordt gevraagd met wie hij komend seizoen het gevecht aan wil gaan, zegt hij: “Met iedereen waarschijnlijk, maar je moet ook realistisch zijn: we verwachten een moeilijk seizoen met deze auto. Maar als we het over coureurs hebben, wil ik Lewis Hamilton uitlichten. Hij heeft iets om zich heen gecreëerd dat meer is dan alleen rondjes rijden en bekers winnen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin is fan van Hamilton: ‘Hij heeft iets gecreëerd dat meer is dan racen’