Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin mag niet onder Russische vlag meedoen aan de Formule 1

Mazepin mag niet onder Russische vlag meedoen aan de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Hof van Arbitrage voor Sport, een onafhankelijk sporttribunaal, is met dopingautoriteit WADA meegegaan in het besluit om Russische sporters te verbieden om op grote toernooien als WK’s en Olympische Spelen onder de Russische vlag te laten deelnemen. Dit na meerdere dopingschalen die direct waren gerelateerd aan de Russische overheid.

Het maakt dat Haas F1-coureur Nikita Mazepin niet onder de Russische vlag kan deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1 . Hetzelfde geldt voor andere Russische coureurs in FIA-kampioenschappen. Ook de Russische vlag mag niet worden getoond en het Russische volkslied zal in het geval van een overwinning niet worden gespeeld. Ook zal voorafgaand aan de Russische GP het volkslied niet klinken.

De naam ‘Rusland’ mag alleen getoond worden als even duidelijk getoond wordt dat het om een ‘neutrale’ atleet gaat. Nikita Mazepin zal in 2021 én 2022 als een neutrale atleet door het leven gaan, nadat de duur van het verbod was ingekort van vier naar twee jaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin mag niet onder Russische vlag meedoen aan de Formule 1