Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin: "Mijn held is Schumacher, maar mijn voorbeeld is Hamilton"

Mazepin: “Mijn held is Schumacher, maar mijn voorbeeld is Hamilton”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Gazzetta dello Sport vroeg Nikita Mazepin naar wie er dit jaar wereldkampioen zal worden in de Formule 1. Zal de F1-titel gaan naar Lewis Hamilton of Max Verstappen ? “Ik heb geen twijfels, Lewis zal winnen”, antwoordt de Haas F1-coureur vol overtuiging. Een logische keuze voor Mazepin, aangezien hij in hetzelfde interview aangeeft altijd een grote waardering te hebben gehad voor de Mercedes -coureur. “Toen ik jong was, was ik een groot Michael Schumacher-fan en wilde ik alleen maar zoals Schumacher worden. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik veel waardering voor Hamilton.”

“Voor wat hij op de baan presteert, maar ook daar naast. Hij is de eerste coureur die heeft laten zien dat je ook buiten de baan dingen kunt oppakken. Zo houdt hij zich bezig in de wereld van de mode en goede doelen. Daarom is mijn held Michael Schumacher, maar mijn voorbeeld als mens zijnde is Hamilton”, aldus Mazepin, die er naar eigen zeggen een uitstekende relatie op na houdt met teamgenoot Mick Schumacher. “We zijn beide jong en daarom hebben we elkaar wat keren verkeerd begrepen, maar dat hoort erbij. We hopen beide op een lange F1-carriere.”

Ondanks dat de vader van Mick het idool is van Mazepin, heeft de Rus Mick nog nooit gevraagd naar hoe zijn vader de sport benaderde. “Natuurlijk weet Mick heel veel over zijn vader, dingen die ik ook zou willen weten. Zoals hoe Michael zich concentreerde, hoe hij trainde, hoe hij remde et cetera. Alles zou ik daarover willen weten, maar ik zal het pas over vele jaren vragen. Wanneer we samen een goed glas wijn drinken, want nu zal hij logischerwijs nog niks vertellen over deze kwaliteiten van zijn vader.”

Tegen die tijd zal Mazepin waarschijnlijk ook andere onderwerpen hebben te bespreken met zijn huidige teamgenoot, want net als zijn eigen vader hoopt ook Nikita een succesvolle zakenman te worden. “Onlangs heb ik mijn economische opleiding aan de Universiteit van Moskou succesvol afgesloten en ben ik daarna direct aan mijn master van twee jaar begonnen. Na mijn F1-carriere wil ik namelijk in de hoogste versnelling door blijven gaan in het leven […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin: “Mijn held is Schumacher, maar mijn voorbeeld is Hamilton”