Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin probeert stressniveau te controleren met leugendetector technologie

Mazepin probeert stressniveau te controleren met leugendetector technologie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 coureurs worden steeds jonger als zij hun debuut maken in de Formule 1 . Ook Nikita Mazepin, die als een veteraan wordt gezien in de opstapklassen, is slechts 21 als hij komend jaar instapt bij Haas. De Rus haalt alles uit de kast om op zijn leeftijd al mentaal weerbaar te zijn.

Mazepin vertelt aan het Russische Match TV dat hij zich niet alleen fysiek voorbereid op zijn intrede in de koningsklasse van de autosport, maar de afgelopen drie jaar ook met behulp van een mental coach die gelieerd is aan het F1 team van Ferrari . Minder stress bij verdedigen van positie

“We bereiden ons voor met dezelfde sensoren die in een leugendetector worden gebruikt. Dat wil zeggen, je verzamelt veel informatie over je lichaam en probeert ze te controleren met behulp van de ademhaling en andere hulpmiddelen om stress te verminderen in momenten van stress, zoals aan het begin van de race of aan het einde, wanneer je je positie moet verdedigen.”

Wat betreft het verdedigen van zijn positie valt er volgens sommige van zijn nieuwe collega’s nog wel wat te verbeteren. Ondanks deze techniek om zijn stressniveau onder controle te houden, kwam Mazepin tijdens de laatste F2-races van het seizoen nog in opspraak omdat hij enkele keren gevaarlijk de deur dicht gooide.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin probeert stressniveau te controleren met leugendetector technologie