Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin: "Schumacher in het voordeel door Ferrari"

Mazepin: “Schumacher in het voordeel door Ferrari”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas F1 opereert dit seizoen in de Formule 1 met twee rookies, te weten Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Laatstgenoemde is in tegenstelling tot Schumacher geen Ferrari -protegé en dat werkt naar eigen zeggen tegen hem in zijn strijd met Schumacher.

“Wij (Haas F1, red.) hebben geen simulator, dus ik ben aangewezen op het soort simulator dat de meeste coureurs thuis hebben staan”, zo legt hij uit in gesprek met het Russische Match TV .

“Aangezien ik geen lid ben van de Ferrari Driver Academy, heb ik niet het voordeel (van het kunnen gebruiken van de simulator in Marenello, red.). Ik bereid me daarom hier in Moskou voor op de Grand Prix van Portugal.”

Na twee verreden Grands Prix in 2021 staat het in het onderlinge kwalificatieduel 2-0 voor Schumacher. In Bahrein was hij de Rus met acht tienden de baas, op Imola moest Mazepin een halve seconde toegeven op de tijd van de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin: “Schumacher in het voordeel door Ferrari”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden