Het laatste formule 1 nieuws

Mazepin vergelijkt de Formule 1 met het eten van een olifant

Mazepin vergelijkt de Formule 1 met het eten van een olifant

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een Haas die niet vooruit te branden was, kende Nikita Mazepin een seizoen zonder hoogtepunten. Vrijwel altijd reed de debutant achteraan het veld, vaak als langzaamste van iedereen. Voor de gemiddelde topsporter zou het een jaar zijn geweest om moedeloos van te worden. Positief ingesteld

Mazepin blijkt een positief ingesteld mens. In plaats van bij de pakken neerzitten en verdrinken in zelfmedelijden, weet de Rus de positieve punten te vinden in een o zo lastig debuutjaar. Ja, de matige resultaten waren soms moeilijk te handelen. Maar belangrijker was de progressie die hij maakte als coureur, zo laat Mazepin optekenen door Motorsportweek . Dit alles gaf hem een enorme boost in vertrouwen.

De belangrijkste les van het jaar? “Dat je een olifant hap voor hap moet eten”, zegt Mazepin. “En de Formule 1 en een olifant lijken op elkaar.” Natuurlijk bedoelt de Rus dat in de Formule 1 je het stapje voor stapje moet doen. Alle hoop is gericht op het komende jaar als Haas met een veel competitievere auto hoopt te komen. Niet voor niets is daar een jaar aan gewerkt, waardoor er nauwelijks updates waren voor de wagen van 2021.
Goed van pas

Mazepin denkt dat de harde lessen hem en Haas goed van pas zullen komen in 2022. Met een beter uitgebalanceerde en voorspelbaardere auto verwacht de Rus makkelijker mee te kunnen doen in het middenveld. Betere resultaten zouden dan ook moeten komen. “Want het is moeilijk om tevreden naar huis te gaan met plek negentien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mazepin vergelijkt de Formule 1 met het eten van een olifant